Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı terörist Selahattin Demirtaş, “Bana göre, eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına ısrarla engel olmaya devam edeceklerse bu durumda HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak, ‘demokrasi ittifakı’ olarak ilan edilebilir” diyerek ittifaka sadık kalmaları uyarısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin grup toplantısında “HDP’nin kapatılmasına karşı çıkması ve HDP’nin bir yanlışının olmadığını ifade etmesi ittifakın devam edeceğinin beyanı olmuştu. HDP’nin mini ortağı İP’in bazı milletvekillerinin zaman zaman gösterdikleri rahatsızlıklar için ise Demirtaş, Akşener’e “partini dizginle” mesajı verdi. İttifaka devam etmek için HDP’den rahatsızlık duyanların törpülenmesi gerektiğini işaret etti.

MESAJ SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A ULAŞTIRILDI

Terörist Demirtaş’ın bir gazete röportajı üzerinden ittifak ortaklarına yaptığı çağrı “CHP-HDP ve İP ittifakı yol ayrımına mı geldi?” sorusunu gündeme taşıdı. Ancak bu açıklamanın ardından Meral Akşener’e Konya ziyareti sırasında sorulan bir soru üzerine HDP’nin kapatılma davasıyla ilgili koruyucu bir tavır göstermesi ve AYM’nin kararını savunması ittifak üzerindeki soru işaretlerini kaldırdı.

İP Başkanı Akşener yaptığı savunmayla ittifak ortağı HDP’nin denklemden ayrılmaması gerektiği mesajını terörist Demirtaş’a ulaştırmış oldu. HDP’nin kapatılması ile ilgili görüşlerinde henüz “kapatılmalıdır” diyemeyen Akşener’in HDP’nin desteğini kaybetmekten endişelendiği belirtiliyor. HDP’ye açılan kapatma davası üzerinden MHP Lideri Bahçeli’yi eleştirerek AYM’nin kararını savunması ise Dermirtaş’la iletişimi koparmak istemediğini ve kahvaltı masasında buluşmakta hâlâ ısrarcı olduğunu gösteriyor. HDP milletvekili Fatma Kurtulan’ın TBMM’deki İP sıralarını işaret ederek “Bizim oylarımız sayesinde bu sıralarda oturuyorsunuz” sözleri de zaten ittifak ortaklarının birbirlerine ne denli bağlı olduklarını da göstermişti.

‘MASKE KARDEŞLİĞİNE DEVAM ET SİNYALİ’

Meral Akşener’in HDP’ye açılan kapatma davası için savunmaya geçmesi ve bu konu üzerinden MHP Lideri Bahçeli’yi hedef almasına Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter Twitter hesabı üzerinden cevap verdi. Yönter yaptığı paylaşımda, “İP Başkanı Akşener’in, Genel Başkanımıza yönelik buram buram bühtan kokan, baştan ayağa buruşuk olan zelil sözlerini aynen kendisine iade ediyoruz... M. Akşener evine dönmelidir... Bölücü Pervin Buldan ile maske kardeşliği, terörist Demirtaş ile de kahvaltı ortaklığı yapmalıdır!” dedi.

HDP’Yİ KURTARMA OPERASYONU

24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi ‘serbest kalsın’ diyerek terörist Demirtaş’ı kurtarma girişiminde bulunan ancak başarılı olamayan CHP ve İP şimdi de aynı planı HDP’ye açılan kapatma davası üzerinden uygulamaya başladı. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi kanatları altına alan CHP ve İP her platformda HDP’ye açılan kapatma davasına karşı çıktı. Demokrasi kılıfı altında HDP’nin PKK terör örgütü ile olan bağ ve bağlantısını örtbas etmeye çalıştılar. CHP ve İP’in ortaklarını kaybetmemek için gösterdiği çabaya AYM’nin verdiği karar destek mahiyeti taşıdı. AYM kapatma davası dosyasını usul eksikliği gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına geri gönderdi. HDP’ye zaman kazandıran, usul eksikliğini usulsüz bir şekilde geri gönderen karar, zillete moral oldu.

AYM’nin usulsüz ‘usul eksikliği’ gerekçesine karşı çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, AYM’nin seçtiği yolun abartılı olduğunu belirtti. Twitter hesabından paylaşım yapan Yıldız, “AYM’nin varsa usul eksikliklerinin tamamlanmasını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bir yazıyla bildirmesi yerine, iddianamenin iadesi yolunu seçmesi abartılı olduğu kadar usul hukukuna da uygun değildir” dedi.

Editör: Haber Merkezi