MSB Muvazzaf subay alımı başvurusu son tarihi yaklaşıyor. TSK'da görev alacak Muvazzaf Subay alımı için başvurular 8-28 Kasım 2021 tarihleri arasında internet üzerinden yapılıyor. Muvazzaf subay alımı başvuru şartları adaylar tarafından araştırılıyor. Muvazzaf Subay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu yayınladı. Muvazzaf Subaylık için başvuru yapmak isteyen adaylar detayları merak ediyor. 

MSB MUVAZZAF SUBAY ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN, BAŞLADI MI?

Adaylar ön başvurularını, 28 Kasım 2021 saat 23.59'a kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifreleri ile yapabilecekler, Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAYLIK İÇİN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Muvazzaf subay adayları için; Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara Ait Yönetmelik'in 25/a ve 26/a maddelerinde düzenlenmiş olan nitelikler ile başvuru kılavuzlarında belirtilen sınıf ve branşlar için gerekli olan başvuru koşullarını taşımaktır.

MSB Muvazzaf subay

Sözleşmeli subay adayları için; Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesinde düzenlenmiş olan "Sözleşmeli subay adaylarında aranacak nitelikleri" ile başvuru kılavuzlarında belirtilen sınıf ve branşlar için gerekli olan başvuru koşullarını taşımaktır.

Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için; sınıf ve branşlara göre kaynak okul olarak başvuru kılavuzunda belirtilen en az dört yıllık fakülte ve yüksek okullardan mezun olmak şartı aranmaktadır.

Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşından büyük olmamak şartları aranmaktadır.

Muvazzaf/sözleşmeli subaylığa ön başvuru yapan adaylar ön başvuru sonuçlarını (yazılı sınav çağrılarını) nasıl öğrenebilmektedir?

Muvazzaf/sözleşmeli subaylığa ön başvuru sonuçlarının hangi tarihte yayımlanacağı başvuru kılavuzu faaliyet takviminde belirtilmektedir. Ön başvuru sonuçları belirtilen tarihlerde https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi