Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca, bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda öne çıkan açıklamalar şöyle:

"Mutabakat çerçevesinde YPG/PKK'lı teröristlerin bölgeden çıkarılmasına ilişkin süreç yakından takip ediliyor. Bölgeden 136 araç çıktı."

"Barış Pınarı Harekat bölgesinde 2 bin 200 kilometrekare alan kontrol altına alınırken bu kapsamda bugüne kadar 40 mayın, 222 el yapımı patlayıcı (EYP) etkisiz hale getirildi."

"TSK tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik mutabakata tam uyulurken YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı."

"Taciz ve ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizler ABD ile anlık olarak paylaşılmaktadır."

"Barış Pınarı Harekatının başlangıcından bugüne kadar toplam 7 kahraman arkadaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 90 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

"Barış Pınarı Harekatı kapsamında toplamda 775 terörist etkisiz hale getirildi."

"Saat 22.00'den sonra karşılaşılan teröristler etkisiz hale getirilecek."

Editör: Haber Merkezi