Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev almak isteyen adayların katıldığı 2020 MSÜ sınavı, 14 Haziran Pazar günü 81 ildeki 94 sınav merkezinde gerçekleşti. Saat 10.15’te başlayan sınavda adaylara 120 soru için 135 dakika verildi. MSÜ sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM sınav takvimine göre 7 Temmuz’da açıklanacak. Bununla birlikte, haberimizde paylaştığımız bağlantı ile adaylar sınav soru ve cevaplarına erişim sağlayabilir…

SINAVDA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ UYGULANDI

Adaylar sınava, sınava giriş belgesi ile birlikte, nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslı ile giriş yapabildi. Bunların dışında, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, kimlik belgesi olarak kabul edildi.

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde binalar sınavdan detaylı olarak temizlendi ve dezenfekte edildi.  Sınav binalarının bahçelerine, adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmadı. Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapıldı.

Bina girişinde el dezenfektanı uygulanırken, maske ve el dezenfektanı dağıtıldı. İsteyen adaylar kendi maske ve dezenfektanlarıyla sınava girebildi.

Sınav evrakı dağıtan görevliler, lateks eldiven kullandı. Adaylar, sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarmalarına izin verildi.

MSÜ SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 MSÜ sınavı (Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı) 81 ildeki 94 sınav merkezinde 451 bin 272 adayın katılımıyla gerçekleşti. Saat 10.15’te başlayan sınava saat 10.00’dan sonra gelen adaylar alınmadı.

Adaylara, 120 soru için 135 dakika süre verildiği MSÜ sınavının sonuçları, 7 Temmuz'da erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

2020 MSÜ SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

14 Haziran Pazar günü gerçekleşen 2020 MSÜ sınav soru ve cevaplarının yayımlandığı ÖSYM'nin yaptığı son dakika duyuruyla ilan edildi. 24 Haziran’a kadar erişime açık olan soru ve cevaplar ÖSYM AİS girişi yapılarak kolaylıkla görülebiliyor. ÖSYM AİS girişi yapmayan adaylar ise, temel soru kitapçığı içerisindeki soruların yüzde 10'una erişebilecek.


MSÜ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

Editör: Haber Merkezi