Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri yoğun bir şekilde araştırılıyor. Her yıl iki eşit taksiler halinde ödenen MTV ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden gerçekleşiyor. İlk taksiti Ocak ayında başlayan ödemeler, temmuz itibarıyla yeniden başladı. Peki, MTV ödemesi ne zaman sona erecek, kaç gün kaldı? Merak edilen tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MTV ÖDEMELERİ NE KADAR, NE ZAMAN SONA ERECEK?

Temmuz ayı MTV ödemesi için son tarih 2 Ağustos 2021 olarak belirlendi. Ödemeler idare ve bankalar aracılığıyla gerçekleştirilecek.

MTV ödemesi

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

MTV ödemeleri, GİB'in internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden veya GİBMOBİL uygulamasıyla mobil telefonlardan ödenebilecek.

Anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları ya da yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme mümkün olacak.

Ödemeler ayrıca anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi), PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de yapılabilecek.

MTV NE KADAR?

Taşıt değeri 56 bin 500 TL'yi geçmeyen ve motor hacmi 1.3 litrenin altında olan 1-3 yaş aralığındaki otomobillerin sahipleri yıl başından itibaren 1051 TL MTV ödeyecek.

Matrah değeri 56 bin 500 TL ile 99 bin TL aralığında olan ve yine motor hacmi 1.3 litrenin altında olan 3 yaşına kadar otomobillerde ise MTV oranı 1155 TL olarak belirlendi.

Motor hacmi 1.3-1.6 litre aralığında otomobillerde ise, matrah değeri 56 bin 500 TL'nin altında olanlar 1830 TL, 56 bin 500 TL ile 99 bin TL aralığında ve 3 yaşına kadar olan otomobiller ise 2 bin 15 TL MTV ödenecek. Aynı grupta yer alan fakat matrah değeri 99 bin TL'nin üzerinde kalan araçlar da ise MTV oranı 2 bin 197 TL olacak.

Yayımlanan tabloya göre en düşük MTV tutarı 109 TL iken, en yüksek MTV tutarı ise 50 bin TL'yi aşıyor.

Editör: Haber Merkezi