Mucize Doktor’da Ali Vefa yani Taner Ölmez, kıvırcık saçları, kara gözleri ve dizide yaptığı hareketlerle izleyicilerin beğenisini kazandı. Bilmeyenler, Mucize Doktor’un Ali’sinin gerçek ismini merak ediyor. İşte Taner Ölmez’in yaşı, memleketi ve daha önce oynadığı dizi ve filmleri…

MUCİZE DOKTOR’UN ALİ VEFASI YANİ TANER ÖLMEZ KİMDİR?

Hürriyet'ten Hakan Gence'ye verdiği bir röportajında Mucize Doktor'un neden bu kadar çok izlendiği sorusuna cevap veren Taner Ölmez, dizide zengin çocuk, fakir kız olmadığını, mafyalık, polisiyelik ve alışılagelmiş senaryoların aksine farklı bir konu olmasından dolayı dizinin tuttuğunu söylemişti.

Taner Ölmez, aslen Tuncelili bir ailenin çocuğudur. Babası kasap, annesi ise ev hanımıdır. Oyunculuğun yanı sıra Serkan Keskin ile beraber ‘Barabar’ ismindeki müzik grubunda vokalistlik yapan Taner Ölmez, 9 Ağustos 1986 yılında İstanbul’da hayata gözlerini açtı.

EĞİTİMİ

Taner Ölmez, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünde okurken, birçok dizi ve reklam filminde boy göstermiştir. İlk olarak İstanbul’un Altınları dizisindeki performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Taner Ölmez, Tatar Ramazan, Kapalı Çarşı, Kül ve Ateş gibi projelerle geniş kitlelerce tanınmıştır.

Dizi oyunculuğunun yanında birçok ünlü firmanın reklamlarında da karşımıza çıkan Taner Ölmez, Star TV ekranlarında yayınlanan ve dünyaca ünlü ‘The O.C.’ dizisinin uyarlaması olan ‘Medcezir’de Mert Serez karakteriyle izleyicinin karşısına çıkmıştır. Katil Joe ismindeki tiyatro oyunuyla Afife Jale Tiyatro Ödülü’ne layık görülen Taner Ölmez, tarihler 2016’yı gösterirken Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde de Genç Osman’ı oynamıştır.

En son Dudullu Postası ismindeki internet dizisinde rol alan Taner Ölmez, Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa karakteriyle milyonların sevgilisi hâline gelmiştir.

DİZİNİN KONUSU

Otizimli ve savant sendromlu olan Ali Vefa, küçüklüğünde içine kapanık bir çocukluk geçirmesine rağmen tıp fakültesini birincilikle bitiriyor. Doktor olmasının ardından İstanbul’da bir hastanede asistan olarak çalışmaya başlayan Ali Vefa, zekâsı ile birçok insanın hayatını kurtarıyor. Hastalığından kimseye söz etmeyen Ali, arkadaşlarından bu durumunu gizlemek için elinden geleni yapacaktır…

DİZİNİN TÜM BÖLÜMLERİ VE FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

TANER ÖLMEZ DİZİDEN NE KADAR KAZANIYOR?

2. Sayfa’da yer alan iddiaya göre; Taner Ölmez, Mucize Doktor dizisinden bölüm başı 70 bin TL alıyor. 2018’de Müslüm Gürses’in hayatını anlatan Müslüm filminde Ahmet Akbaş karakterini canlandıran Ölmez, buradaki oyunculuğuyla da büyük beğeni toplamıştı.

Mucize Doktor dizisinin 1. bölüm tanıtımı

 

 

Editör: Haber Merkezi