Muharrem Hicri takvime göre yılın birinci ayıdır. Eskiden Muharrem ayında savaşmak yasaktı. İslam'da kutsal kabul edilen Muharrem ayını en güzel şekilde değerlendirmek isteyenler için Muharrem ayının detayları merak ediliyor. Muharrem ayının ilk günü ne zaman? İşte 2021 Muharrem ayı başlangıcı...

MUHARREM ORUCU NE ZAMAN?

Muharrem orucu hicri takvime göre muharrem ayının ilk 10 günü tutulur. Dini günler takvimine göre Muharrem ayının 1. günü 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü olacak. 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü Muharrem ayının 10 günü tamamlanmış olacak bu gün aynı zamanda aşure günü olarak idrak edilecek.“Resûlullah (s.a.s.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.” (Müslim, Sıyâm, 202-203; Ebû Dâvûd, Savm, 55; Tirmizî, Savm, 40)

muharrem

MUHARREM AYI NE ZAMAN?

 Muharrem ayı, 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başlayacak. Muharrem ayı 7 Eylül'de sona erecek ve 8 Eylül 2021'de Safer ayı başlayacak.

MUHARREM AYINDA YAPILACAK İBADETLER NELER?

Muharrem ayının birinci gününde akşam ve yatsı arasında yani zilhicce'nin son gününü, Muharrem'in birinci gününe bağlayan gecesi 2 rekat namaz kılınır.

Mübarek gün ve gecelerde kaza namazları olanların öncelikle kaza namazlarını kılmaları uygun olur. Ayrıca Kur'an okumak ve anlamak, dinî eserlerden istifade etmek, zikir ve salavatla meşgul olmak da unutulmamalıdır.

Resûl-i Ekrem (s.a.s.) şöyle buyurmuşlardır: "Ramazan orucu dışında en faziletli oruç, Allah'ın ayı Muharremde tutulan oruçtur. Farzlar dışında en faziletli namaz da gece namazıdır."

 

 

Editör: Haber Merkezi