Koronavirüs vakalarını ve vefat sayılarını düşürmek için Türkiye tama kapanmaya gidiyor. 29 Nisan'da başlayacak olan tam kapanma açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların aşı randevusu alabileceğini bildirdi. Erdoğan, "Salgın başladığından beri filyasyon ekipleriyle yoğun mesai sarf eden muhtarlarımızın aşılarına başlanacağının müjdesini vermek istiyorum" dedi.

Erdoğan, Ramazan Bayramı'nı kapsayacak şekilde 3 hafta süreyle 29 Nisan Perşembe günü saat 19'dan itibaren başlayarak 17 Mayıs Pazartesi günü saat 5'e kadar ülke çapında tam kapanmaya geçildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek. Ayrıca yüz yüze eğitime ara verildi.

MUHTARLAR İÇİN AŞI RANDEVUSU BAŞLADI MI?

Muhtarların da aşılanacağını belirten Erdoğan, "Salgın başladığından beri filyasyon ekipleriyle yoğun mesai sarf eden muhtarlarımızın aşılarına başlanacağının müjdesini vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar için aşı sırasının ne zaman açılacağı, sistemden ne zaman randevu alabilecekleri belirtilmedi. Bu sebeple MHRS üzerinden aşı randevunuzun açılıp açılmadığını kontrol edebilirsiniz.

MHRS İÇİN TIKLAYINIZ

3 hafta sürecek tam kapanma süreci için alınan kararlar şöyle;

-29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiliyor.

- İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

-Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

-Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

-Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

 

-Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

Editör: Haber Merkezi