Mümin Sarıkaya bu akşam Kanal D ekranlarında yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler'e konuk oluyor. Mümin Sarıkaya 1978 yılında Yozgat'ta doğmuştur. Ben Yoruldum Hayat şarkısı tam 100 milyondan fazla dinlenmiş ve izlenmiştir. Mümin Sarıkaya Şarkılar Bizi Söyler programında sevilen şarkılarını seslendirecek. Peki Mümin Sarıkaya kaç yaşında, evli mi? İşte hakkında detaylar...

MÜMİN SARIKAYA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Mümin Sarıkaya doğum tarihi: 9 Haziran 1978

Mümin Sarıkaya kaç yaşında: 43 yaşında

Mümin Sarıkaya

Mümin Sarıkaya, 1978 yılında Yozgat'ta doğdu. Daha 1 yaşındayken babasını kaybeden Mümin Sarıkaya küçük yaşta hayat mücadelesine başladı. Ben Yoruldum Hayat türküsü ile milyonlar tanıdı. İlk, orta ve lise eğitimini Yozgat'ta yapmıştır. 10 yaşında ağabeyinin yanında Bateri çalmaya başlamış ve ilk bağlama dersini de ağabeyinden almıştır. 28 yıl boyunca bağlama çaldı ve son yıllarda beste yapmaya başladı.

Eserlerini sosyal medya platformları aracılığı ile müzikseverlerle buluşturmaya başlayan Mümin Sarıkaya, Youtube'da paylaştığı "Ben Yoruldum Hayat" bestesi ile dikkatleri üzerinde çekti. Birçok dizide yer alan "Ben Yoruldum Hayat" şarkısının video klibi 100 milyonun üzerinde izlendi. Mümin Sarıkaya, Ahmet Çelenk ile yolları kesiştikten sonra eserlerini bir albümde toplamaya karar verdi. Türkiye'nin farklı yerlerinde konserlerine devam ederken, aynı zamanda albüm hazırlıklarını tamamladı.

Mümin Sarıkaya'nın albümle aynı adı taşıyan, "Ben Yoruldum Hayat" ve daha önce single olarak yayınladığı "Al Başımdan Bu Dertleri" şarkılarının da bulunduğu albümde 10 eser yer almakta. Albümde 6 şarkının söz ve müziği Mümin Sarıkaya'ya ait. Ayrıca Neşet Ertaş, Ali Osman Nebioğlu, Nurullah Akçayır gibi ustaların eserlerini yorumlayan Mümin Sarıkaya, şarkıların düzenlemelerinde Göksun Çavdar, Cihan Sezer, Alper Atakan gibi önemli müzisyenlerle çalıştı.

 

Editör: Haber Merkezi