Daha ligin başındayız ama anlamadığımız şeyler oluyor… Hocaların garip seçimleri, arayışları, pahalıya mal oluyo Önce Trabzonspor’da Ünal Karaman’ın gereksiz rotasyonu, şimdi de Fenerbahçe’de Ersun Yanal’ın defans hattını üç ‘çakma’ futbolcuyla yaratma çabası. Ne Jailson stoper, ne Ozan sağbek, ne de Dirar sol bek.

Üstelik elinde bu yerleri doldurabilecek futbolcular da var. Bu Sadık büyük umutlarla alınmadı mı, Serdar Aziz düzeldiyse neden kadroda olmaz, Murat umut veren sağ bek değil mi? Seçim niye böyle yapılır, anlamak mümkün değil. Sonra orta sahada daha iyi anlaşan ve geçen hafta sahanın yıldızları olan Ozan-Emre ikilisini niye bozarsın ki? Uzun süredir oynamayan Tolga Ciğerci’nin böylesine önemli bir maçta sahaya sürülmesinin sebebi ne? Tamam, sakatların var ama kulüben de dolu be hocam. Üstelik gencecik, pırıl pırıl futbolcular kendilerini göstermek için sırada bekliyor. Cesaretini göstermek istiyorsun, yeni bir şeyler yaratmak istiyorsan, bir de onları dene.

Çok önemli bir deyişimiz var ; “Takke düştü, kel göründü…” Demek ki, geçen hafta Fenerbahçe’nin farkı galibiyeti yalanmış. Demek ki, Gazişehir sahada hiç bir varlık gösterememiş. Rakibin etkisiz oyunu, Fenerbahçe’yi göklere çıkarmamıza neden olmuş. Bir dişli rakipte tüm ‘açıklar’ ortaya çıktı. Mahalle maçlarında kalecinin degajıyla böyle gol yenmez, rakibe o kadar rahat yol verilmez, vuruş yaptırılmaz. Bunlar hep uyumsuz defansın neden olduğu pozisyonlar. Böyle pamuk gibi defansı, ligde bir çok takım ezer geçer. Fenerbahçe kurmaylarının sezon öncesi planlamasında bir hata var.

“Bu takımın stopere ihtiyacı var, sol beke ihtiyacı var” diye herkes bağırdı. Gelin görün ki, ikinci hafta maçları oynanıyor hala bir hamle yok. Tamam, yaptırımlara maruz kalmış olabilirsin, bunu da herkes biliyor. Bul iki tane genç futbolcu, takıma monte et. ‘Çakma’ futbolcularla sezon geçer mi? Her rakip Gazişehir gibi olmaz. Ligde puan aslanın ağzında, zor rakip çok. Allah’tan Muriç’in var, fırsatını buldu mu atıyor da, takımı ‘ipten’ alıyor. Hırsı, mücadelesi, gol vuruşları mükemmel. Tartışmasız bu sezon Fenerbahçe’nin en iyi transferi, Muriç. Tabi kaptan Emre’yi de unutmamak lazım. 39 yaşında ama bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile takımın maestrosu diyebiliriz.

Sonuçta Nabil Dirar’ın uzatma dakikalarında gelen golü hayat öpücüğü oldu Fenerbahçe’ye. Başakşehir, kadrosunda güçlü isimlerin olduğu bir takım. Kim çıksa yerine bir yıldız giriyor. İyi mücadele ettiler, bir gol attılar, bir topları direkten döndü, mutlak pozisyonlarını da Altay önledi. Üstelik iki önemli ismi Mahmut ve İrfan Can da sahada yoktu. Anlaşılan o ki, derin kadrosu ile Başakşehir bu sezon da ligi bırakmayacak, şampiyonluğu kovalayacak