BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle arasına mesafe koymayan, hatta onun ötesine geçerek, terörle, teröristle iltisaklı olan, bunlara her türlü desteği veren, meşru gören, öven, onun sözcülüğünü yapan partiler kapatılsın" dedi. BBP Başkanı Destici, İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine yapılan görevlendirmeleri değerlendirdi.

Destici, BBP olarak HDP'li belediyelere kayyum atanmasını, terörle ve teröristle mücadelenin bir parçası olarak gördüklerini, bu uygulamayı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

HDP'nin geçmişten ders almadığını söyleyen Destici, "Terörle arasına mesafe koymayan, hatta onun ötesine geçerek, terörle, teröristle iltisaklı olan, bunarla her türlü desteği veren, meşru gören, öven, onun sözcülüğünü yapan partilerin mutlaka kapatılması lazım" diye konuştu.

"Neden bu kadar rahatsız eder"
Destici, HDP'nin kapatılması noktasında hem yargının hem devletin elinde yeteri kadar malzeme bulunduğunu ifade etti.

CHP başta olmak üzere bazı eski ve yeni siyasetçilerin demokrasiyi, seçimi öne sürerek kayyum atamalarına karşı HDP'den önce açıklama yaptıklarını söyleyen Destici, "Onlara sormak istiyorum, Belediyeleri devraldıkları anda, bütün belediye binalarından Türk bayrağını kaldırmaları bile yetmez mi bunların görevden alınması için? Başka daha ne olması gerekiyor? Bu bile tek başına yeterli değil midir? Türk bayrağına tahammülü olmayan, Tük devletinin varlığını kabul etmeyen, Türk milletini kabul etmeyen sözde belediye başkanının açığa alınması anamuhalefet partisini neden bu kadar rahatsız eder? Eski ve yeni siyasetçilerimizi neden bu kadar rahatsız eder?" dedi.

Editör: Haber Merkezi