Mustafa Üstündağ gözaltına mı alındı? Dün akşam saat 19.30 sıralarında Yakaköy Mahallesinde bulunan özel bir kolejin bahçesinde bir kavga meydana geldi. Çıkan kavgada geriliim giderek arttı ve arbade yaşandı. Çıkan arbadede Mustafa Üstündağ ve beraberindekiler kavgaya dahil oldu. Peki Mustafa Üstündağ gözalltına mı alındı? Mustafa Üstündağ kimdir?

DÜN NELER YAŞANDI?

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Ralli Kupasının 1’inci Ayak Bodrum Rallisinin kupa töreninin ardından oyuncu Mustafa Üstündağ (44) ve beraberindeki 5 kişi, ralli sırasında yaşanan kazayla ilgili komite üyelerini ihmalkarlıkla eleştirdi. Kupa töreninin yapıldığı alanda Üstündağ ve beraberindeki 5 kişi ile komite üyeleri ve federasyon yetkilileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine federasyon yetkililerinden 3 kişi darbedilirken, Üstündağ'ın yanındaki H.K. iddiaya göre arbede sırasında tabancayla H.G.'yi sağ dizinden yaraladı.

Kavga ihbarı üzerine törenin yapıldığı alana çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAVGADA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından çevrede inceleme yapan polis ekipleri aralarında Mustafa Üstündağ'ın da olduğu 6 kişiyi gözaltına alırken, olayda kullanılan tabancayı ele geçirdi. Soruşturma sürdürülüyor.

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) yapılan açıkalamada, "Federasyonumuza bağlı tescilli organizatör kulüplerimizden Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından 10-11 Nisan tarihinde Bodrum–Muğla’da düzenlenen Bodrum Rallisi’nin ödül töreninin tamamlanmasının ardından, birkaç kişiden oluşan bir grup, ‘yoldan çıkan bir ekibin üyelerine müdahale edilmediğine’ dair asılsız bir ihmal iddiası üzerine ralli merkezine gelerek organizasyon görevlilerine önce sözlü, sonra da fiili olarak saldırmış, kulüp yöneticilerimizden birisi ile bir güvenlik görevlisini darp etmiş ve aynı grup içinde yer alan bir başka kişiyi silahla hafif yaralamıştır. Yaşanan bu üzücü olay ile ilgili olarak emniyet güçlerimiz hemen olaya müdahale etmiş ve yasal süreç başlatılmıştır. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu olarak yasal sürece müdahil olup, sonuna kadar sürecin takipçisi olacağımızı bildirir, olaya ilk andan itibaren gerekli müdahaleyi yapan tüm emniyet kuvveti mensuplarımıza teşekkürlerimizi sunarız" denildi.

MUSTAFA ÜSTÜNDAĞ KİMDİR?

Mustafa Üstündağ 11 Şubat 1977'de Mersin'de doğdu. Mustafa Üstündağ 43 yaşında Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde tiyatro eğitimi alan oyuncu Kocaeli Bölge Tiyatrosu, Kartal Sanat İşliği, MSM Oyuncuları sahnelerinde görev aldı. Pervasız Tiyatro'da devam etti. Atv’de yayınlanan Yersiz Yurtsuz dizisinde Ferdi Tayfur’un oğlunu, Zincirbozan filminde ülkücü Talat’ı oynadı. Zeynep’in Sekiz Günü'nde Ali rolüyle bir üçkâğıtçıyı canlandırdı.

Kurtlar Vadisi Pusu adlı tv dizisinde Muro karakterini canlandırdı. Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine adlı filmde büyük ilgi gördü. 2017 yılında konuk oyuncu olarak Çukur dizisinde Kahraman Koçovalı karakterini oynadı. 2018-2020 yılları arasında da Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Boran Kayalı karakterini canlandırmıştır.

Mustafa Üstündağ'ın oynadığı diziler şu şekilde;

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (dizi) - Boran Kayalı (2018-)

Tehlikeli Karım - Fırat Engin (2018)

Çukur - Kahraman Koçovalı (2017)

Bana Sevmeyi Anlat - 2016 - (Haşmet Tuğcu)

Muhteşem Yüzyıl Kösem - Kara Davut Paşa (2016)

Aşkın Kanunu - Çetin (2014-2015)

Uğurlanmış Arzular - (2013)

Neyin Eksik

Merhamet - Sermet Karayel (2013-2014)

Karanlıklar Çiçeği - (2012)

İzmir Çetesi - Selami (2011)

Cümbür Cemaat

Kurtlar Vadisi Pusu - Muro (2007-2009)

Keje

Bedel

Yarım Elma (2002-2003)

Yılan Hikayesi

Bizim Aile

Aşka Sürgün

Dikkat Bebek Var

Uy Başuma Gelenler - Cemal

Emret Komutanım - (2005)

Zincir Bozan

Hayalet

Hayat Bilgisi - (2004)

Yedi Numara

Yersiz Yurtsuz

Cennet Mahallesi

Mustafa Üstündağ'ın oynadığı filmler şu şekilde;

Aman Reis Duymasın - 2019

Şeytan Tüyü - 2016

Uzun Hikaye - 2012

Kutsal Damacana 2: İtmen - 2010

Vay Arkadaş - 2010

Abimm - 2009

Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine - 2008

Dilber'in Sekiz Günü

Zeynep’in Sekiz Günü

Zincirbozan - 2007

Metropol Kabusu - 2003

Neredesin Firuze - 2004

Köçek - 2001

Yolculuk - 2005

Gülizar - 2004

Emret Komutanım Şah Mat - 2007

Ali’nin Sekiz Günü - 2008

Vicdan

Deli Dumrul - Kurtlar Kuşlar Aleminde

 

Editör: Haber Merkezi