Müzik Susmasın yardımı ne zaman verilecek? Müzik Susmasın projesi ile gelir kaybı yaşayan ve işsiz kalan müzisyenlere 3000 TL ödeme yapılacak. Proje kapsamında destek almak isteyen müzisyenler Müzik Susmasın projesi başvuru detaylarını merak ediyor. Binlerce müzisyene destek ödemesi Ocak ayından itibaren yapılmaya başlanmıştı. 

MÜZİSYENLERE DESTEK BAŞVURULARI NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Yapılacak yeni ödemeler için, 31.000 müzisyene ek olarak, bu destekten faydalanan Meslek Birlikleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarına 300’er kişilik yeni kontenjan hakkı tanındı. Başvurulardan sonra ödemeler ise Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılacak. Başvuru için belirlenen kriterler en kısa zamanda duyurulacak.

Müzik susmasın başvuru

MÜZİK SUSMASIN BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR?

Müzik Susmasın’ın resmi internet sayfası üzerinden giriş yapılır. Burada kullanıcı adı ve parola kısmına tıkladıktan sonra ‘’Ben robot değilim’’ butonuna basılır. Sonrasında ise giriş yapılarak, ilgili bölümlerden başvuruyu yapılır. Yapılacak yeni ödemeler için, 31 bin müzisyene ek olarak, bu destekten yararlanan Meslek Birlikleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarına 300’er kişilik yeni kontenjan hakkı verildi.Ödemeler de Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılıyor.

MÜZİK SUSMASIN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MÜZİSYENLERE 3 BİN TL DESTEK NE ZAMAN VERİLECEK?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok sektör durma noktasına geldi, iş yerlerinin kapısına kilit vuruldu. Bu dar boğazdan geçen meslekler arasında müzisyenler de yer alıyor. Gerek mekanların kapanması gerek konserlerin yasaklanması gerekse düğünlere ara verilmesi tek gelir kapısı bu tarz hizmetler olan müzik emekçilerinin maddi açıdan büyük sıkıntı yaşamasına neden oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu konuya el atarak "Müzik Susmasın" sloganıyla müzik emekçilerine 3 bin lira değerinde bir destek ödemesi verileceğini ifade etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada;

"Müzik emekçilerimiz için 'Müzik Susmasın' sloganıyla başlattığımız proje desteği Haziran ayında tek seferde 3 bin TL ödemeyle devam ediyor. Toplam destek miktarını yaklaşık 250 milyon TL'ye ulaştırmış olacağız." İfadeleri kullanıldı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN MÜZİK SUSMASIN EK KONTENJAN BİLGİLENDİRMESİ

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı “Müzik Susmasın Projesi”ne çeşitli sebeplerle başvuru yapamamış ve destek ihtiyacı olan müzik emekçileri için sınırlı sayıda ek kontenjan sağladı.

Ek kontenjana katılım şartları;
Ek kontenjana 8 Haziran 2021 tarihinden evvel MSG’ye üye olanlar başvuruda bulunabiliyor.

Aralık 2020’de destek için çeşitli nedenlerle başvuru yapamayan ve adını önceden MSG’ye bildiren üyelere ek kontenjanda öncelik verilecektir.

Serbest meslek erbabı olarak vergi mükellefi (vergi levhası) olanlar e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. MSG üzerinden başvuru kabul edilmiyor.


Ek kontenjan başvurusu ve MSG – Müzik Birleştirir- Hikayeni Anlat Projesi teslimi [email protected] üzerinden yapılacaktır.


MSG “Müzik Birleştirir”- Hikayeni Anlat

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı “Müzik Susmasın/ Geliştirilecek Proje Karşılığı Maddi Destek” kapsamında, Haziran 2021’de, tek seferde sağlanacak 3000 Türk lirası tutarındaki hibe desteğinden faydalanmak isteyenlerin hazırlayacağı proje içeriği aşağıdaki gibidir.
“Hikayeni Anlat”, MSG üyelerinin, gönderecekleri video ya da yazılı metinlerden oluşacaktır.

Başvuruda aşağıdaki bilgiler mutlaka bulunmalıdır.

Ad-soyad (T.C.Kimlik’te yer aldığı gibi yazılmadır)
T.C. Kimlik Numarası

Açık adres (İl, ilçe, mahalle, cadde/sokak, apartman numarası, daire numarası)

Ödeme için banka ya da PTT’den hangisini seçtiği


Banka seçildiyse yalnızca kendine ait banka IBAN Numarası (eksiksiz)

Banka seçildiyse, banka adı

Cep telefonu numarası

Aktif e-posta adresi

Üyeler, söz yazarken, beste yaparken ya da düzenleme yaparken yaşadıkları bir anıyı paylaşacaklardır.

İçerikler Word/PDF ya da video formatında gönderilebilir.

Word/ PDF ya da video: ÜYE ADI-SOYADI- T.C. KİMLİK NUMARASI ile adlandırılacaktır. Bu şarta uymayan dokümanlar, Bakanlık tarafından kabul edilmeyecektir.

Video:

ÜYE ADI-SOYADI- T.C. KİMLİK NUMARASI ile adlandırılacaktır.

En fazla 1,5-2 dakika sürede ve 5 MB büyüklüğünde olması gerekmektedir.

Başvurular 11 Haziran Cuma günü saat 12.00’den itibaren başlayacaktır. Son başvuru tarihi 18 Haziran 2021 Cuma saat 17.00’dir. Bu tarihten sonra yapılan ve şartlara uymayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ocak 2021’den bu yana destekten faydalanan üyelerimizin başvuru yapmalarına gerek yoktur.
Sadece [email protected] adresine gelecek başvurular kabul edilecektir.

Farklı bir e-posta adresine gelecek başvurular kabul edilmeyecektir.


Telefon ve Whatsapp üzerinden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Hibe ödemeleri Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılacaktır. Ödeme planı henüz netleşmemiştir.

Birden fazla kurum üyeliği olan üyeler yalnızca tek bir kurum (Meslek birliği, dernek, sendika vb) üzerinden başvuru yapabilir. Örneğin; aynı anda MSG ve MÜYORBİR üyeliği bulunan bir kişi kurumlardan birini tercih etmek zorundadır.

Editör: Haber Merkezi