Haziran ayına ait nakdi ücret desteği ödemeleri bekleniyor. Pandemi nedeni ile ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara nakdi ücret desteği ödemesi yapılıyor. Ücretsiz izinde olan çalışanlara verilen bu ödenek ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Nakdi ücret desteği yattı mı, uzatıldı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İşte merak edilenler...

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Bilgin "Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 9 Temmuz'da yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Nakdi ücret desteği

Bakan Bilgin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 9 Temmuz'da yapacağız. Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödemelerini PTT üzerinden alabilirler" dedi.

Buna göre nakdi ücret desteği ödemeleri bugün içerisinde hesaplara yatacak.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Nakdi ücret desteği, 30 Haziran'da sona erdi. Nakdi ücret desteğinin uzatılmasına ilişkin yeni bir açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler için nakdi ücret desteği başvuruları "https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi" internet adresinden işveren tarafından yapılır.

İşsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçiler için 15/03/2020 tarihinden sonra iş sözleşmesi feshi nedeniyle İŞKUR'a yapılmış işsizlik ödeneği başvurusu bulunup, ödeneğe hak kazanamayan işsizlerin, ayrıca başvuru yapılmasına gerek bulunmaksızın nakdi ücret desteği ödemeleri İŞKUR tarafından re'sen gerçekleştirilir.

4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi kapsamında verilen ücretsiz izin bilgilerine ilişkin işverenler tarafından yapılan başvuru ve güncelleme işlemleri, ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ayın sonuna kadar SGK'ya bildirilmelidir.

NAKDİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Ücretsiz izin desteği sorgulama ekranı için İŞKUR giriş bilgileri ya da E-Devlet şifresine sahip olmak yeterli. İlk kez e Devlet şifresi alacakların ise PTT'ye başvurması gerekiyor. Nakdi destek ödeme bilgilerini sorgulamak için E-Devlet girişi yapılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi