Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Suriyeli sığınmacılar ve Afgan göçmenler üzerinden sınır güvenliğini tartışmaya açan CHP ve İP sözde hassasiyetlerini pankartlara yazıp parti binalarına astılar. CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı pankarta ‘Sınır Namustur’ yazarken, İP ise ‘Hudut Namustur’ ifadesini kullandı. Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi sözcülüğünü yapan, her fırsatta özerklik naraları atan ve sözde ‘kürdistan’ hayaliyle bölücülük düşü kuran HDP ile seçimlerde ittifak yapan CHP ve İP, söz konusu göçmenler olduğunda sınır güvenliğinin alınmadığında dem vurdu.

Türk askerinin sınırlarımız boyunca aldığı önlemleri ve 7/24 tuttuğu nöbetleri görmeyen Kılıçdaroğlu ve Akşener şimdi de hudut muhafızı rolüne soyundu.

SINIR DIŞI OPERASYONLARA KARŞI ÇIKTILAR

Sınırlarımızı tehdit eden PYD/ YPG/PKK terör örgütüne yönelik yapılan sınır dışı operasyonlara karşı çıkan CHP ve İP hududun namus olduğunu daha yeni hatırladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Operasyonu için “Uluslararası uzlaşma olmazsa operasyon olmamalı” demiş, Mehmetçik Afrin’e dayandığında ise “TSK Afrin’e girmesin” diye siyasi direnişte bulunmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu Barış Pınarı Harekâtı öncesinde ise “Tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Yine aynı Kılıçdaroğlu, Suriye sınırı boyunca Türk askerine kurşun sıkan “PKK’nın Suriye kolu PYD’yi ise terör örgütü olarak görmediklerini” ifade etmiş ve YPG’nin Türkiye’ye saldırmayacağını söylemişti. Türkiye’de Afrin Operasyonuna karşı çıkan ilk siyasi parti ise İP olmuştu.

Dönemin İP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ‘tek adam rejimini kalıcı kılmaktan başka hiçbir maksada hizmet etmeyecek ve beka sorunu yaratabilecek Afrin savaş senaryolarına tamamen karşıyız’ demişti. HDP Eski Eş Genel Başkanı terörist Selahattin Demirtaş’ta sınır dışı operasyonlara karşı çıkmış ve Türk ordusuna hakaret içeren ifadeler kullanmıştı.

CHP ve İP’in bu konuda da aynı politikayı izlemesi ittifakın ne kadar derin olduğunu göstermişti.

BÖLÜCÜLERLE İTTİFAK HALİNDELER

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı ve Kandil’in sözcüsü HDP’nin 31 Mart Yerel seçimlerindeki ittifak ortakları, sınırın namus olduğunu belirten pankartları parti binalarına asmışlar ve bu durum sosyal medyada çok sayıda eleştiri almıştı.

CHP ve İP’in parti binalarına astıkları pankartlar üzerinden sözde hassasiyet taşıdıkları birçok kullanıcı tarafından dile getirildi.

Bölücü terör örgütü PKK’yı reddetmeyen ve her fırsatta özerklikten bahseden HDP ile ittifak yapanların sınır hassasiyeti göstermeleri eleştiri yağmuruna tutuldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘PKK’nın legal görünümlü bir yan kuruluşu’ olarak tanımladığı HDP ile ittifak yapanların göçmenler bahanesiyle Mehmetçiği hedef aldıkları belirtildi. HDP’nin bölücü söylemlerine ses çıkarmayan, tutuklu vekillerine ve yöneticilerine sahip çıkan, kayyum atanan HDP’li belediyeleri savunan ve seçim uğruna milli değerlerimizi hiçe sayan CHP ve İP’in sınır güvenliğinden bahsetmesi eleştiri konusu oldu.

HDP ile ittifak yapmakta ve Kandil’e cesaret vermekte sınır tanımayan CHP ve İP, parti binalarına ‘sınır namustur’ pankartı astı. Sınırlarımızı tehdit eden PYD/YPG/PKK terör örgütleri olunca sınırın namus olduğunu hatırlamayanlar, söz konusu göçmenler olduğunda sınır muhafızlığına soyundular.

AK PARTİ VE MHP TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sınırlar ve göçmenlerle ilgili açıklamalarına cevap verdi. Turan, “Kılıçdaroğlu, hepimiz için önemli olan ‘sınır namustur’ sözünü çirkin siyasetine alet ediyor. Elbette sınır namustur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sınırlarını koruyor. Güvenlik güçlerimiz, Mehmetçiklerimiz kahramanca görevlerini yerine getiriyor. Bir kere bu sözü kullanırken, hiç mi sınırda gözünü kırpmadan bekleyen askerimiz aklına gelmez. Bu devlet adabı değil. Bugün ‘sınır namustur’ diyenler, dün ‘sınırımızda komşumuz PYD olsun’ diyorlardı.”

MHP Genel Başkan Danışmanı Yıldıray Çiçek ise CHP’nin pankartına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Çiçek, ‘Sınırlarımızda her türlü namussuz planın ve eylemin uygulayıcısı olan terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile yerel seçim ve siyasi proje ittifakı yapanlar “Hudut namustur” pankartları asmaya başlamış... Namus algıları farklı sanırım bunların...’ dedi ve ekledi: “Ondan mı PKK’nın Suriye kolu PYD için “Sınır komşumuz olsun” dediniz? Siyasi namussuzlar?”

CHP’DEN KÜSTAH AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptığı bir konuşmada ‘Sınırımızda başkasına olacağına PYD olsun. Bizim için bir sakıncası yok’ demişti. Erkek’in bu konuşmasının videosu CHP’nin hazırladığı pankart ile birlikte birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

CHP’li Türker Ertürk ise, ‘O bölgede radikal İslami örgütler olacağına iyi ilişkiler geliştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olduğu federatif bir yapı içinde Kürtler olsun daha iyi. Kuzeyde PYD’nin laik yapısını da zaten biliyoruz’ diyerek PYD’nin terör devleti kurmasını işaret etmişti. Fırat Kalkanı operasyonunun başladığı gün parti sözcüsü sıfatı ile kameralar karşısına geçen Selin Sayek Böke, ilginç ifadeler kullanmış, “Kendi insanlarımızı kendi sınırlarımız içerisinde bu örgüte karşı koruyamıyoruz. Bir kez daha açık bir çağrıda bulunuyoruz, sadece Cerablus’da değil kendi topraklarımızda da mücadeleye davet ediyoruz” demişti. İP İstanbul İl Binası’na “Hudut namustur” pankartı asılmasıyla ilgili emniyetin “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçesiyle pankartın indirilmesini istendiği belirtildi. İP başkanı Meral Akşener de, “Biz duvarları yıka yıka, engelleri aşa aşa bu noktaya gelmiş bir siyasi hareketiz. İlçe binalarımıza astırmazlarsa biz alınlarımıza asarız” dedi. Sınırlarımız yok etmek isteyen PKK terör örgütünün uzantısı HDP ile ittifak yapan Meral Akşener’in sınırlarımızı korumak için alnına pankart asma önerisi ise alay konusu oldu. Sosyal Medya kullanıcıları tarafından “Demirtaş ile kahvaltı yaparken asarsınız” yorumları yapıldı.

MEHMETÇİĞE HAKARET EDİIYORLAR

Türkiye’nin sınırlarının terör örgütleri tarafında top atışına tutulduğu ve birçok sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği süreçte sınır dışında yapılan operasyonlara karşı çıkan CHP ve İP bugün göçmen bahanesiyle sınırlarımızın korunmadığını belirtiyorlar.

Dün Mehmetçiğe ‘lejyoner’ diyerek hakaret edenler bugün Mehmetçiği aşağılamanın başka yolunu kullanıyorlar. Sınırlarımızda görev yapan askerimizin görevlerini yapmadıklarını söyleyerek sınır namustur pankartı asıyorlar. Her fırsatta Türk Silahlı Kuvvetlerinin şanlı ve haklı mücadelesini basitleştirmeye, sulandırmaya çalışan CHP ve İP’li siyasetçiler bu sefer de göçmenler üzerinden Mehmetçiğe hakaret ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi