NATO'dan Doğu Akdeniz'deki çözüm arayışına ilişkin son dakika açıklaması geldi.

NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg "Doğu Akdeniz'le ilgili teknik görüşmelerde herhangi bir anlaşma sağlanamadı. Teknik gröüşmeler siyasi müzakereden ayrı tutulmalı. NATO, Almanya'nın siyasi müzakere çabasına dahil değil" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu ne dedi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'nun Doğu Akdeniz adımına ilişkin, "Yunanistan'ın NATO'yu yalanlaması gerçekten ibretliktir. Burada yalan söyleyen Yunanistan, önce olur verdi, sonra bu oluru vermediğini söyledi. Bu doğru değil. Biz Türkiye olarak genel sekreterin bu tür girişimlerine destek vereceğimizi söyledik. Kendileri ile görüşmenin bir lütuf olduğunu düşünerek, onlarla görüşmek için tüm haklarımızdan vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorsa bu olmayacak" dedi.

Ömer Çelik: Buna olumlu yaklaşıyoruz

Yunan makamlarının NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in "Türkiye ile Yunanistan sıcak çatışma yaşanmaması için teknik görüşmelere başladı" açıklamasını yalanladığı belirtilmişti. İki ülke arasında "yürüyen mekanizmalar" olduğunu söyleyen Çelik, "Bu askeri ve teknik bir yaklaşım. İkili sorunların çözülmesine yönelik bir yaklaşım değil. NATO bu gerilimin düşürülmesi için zemin oluşturmaya çalışıyor. Buna olumlu yaklaşıyoruz" dedi. 

Editör: Haber Merkezi