Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi. Önceki hafta Ada Tıp Sakarya BŞB’nin ligden düşmesi ve playoff’a kalan sekiz takım kesinleşmişti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi. Önceki hafta Ada Tıp Sakarya BŞB’nin ligden düşmesi ve playoff’a kalan sekiz takım kesinleşmişti. Son haftaya girilirken Tofaş’ın üçüncülüğü ile Galatasaray-Gaziantep Basketbol eşleşmesi de belliydi. Son maçlar geri kalan sıralamanın şekillenmesi açısından önemliydi.

Haftanın ilk maçında Fenerbahçe Beko, Ada Tıp Sakarya BŞB’yi 138-62 mağlup etti. Genç Egehan 51 sayı (10/15 iki sayı, 10/16 üç sayı, 1/2 serbest atış) 14 ribaund, 5 asistlik şovuna şahaneydi. Yine de, Sarı Lacivertlilerin liderlik umudu yoktu. Çünkü rakibi Anadolu Efes’in maçı da kolaydı. Ergin Ataman’ın talebeleri, beklenildiği gibi Afyon Belediye’yi zorlanmadan geçip lider olarak saha avantajını elde etti.

Müthiş bir çıkışla playoff’a giren Banvit’in kazanması halinde altıncılığa çıkma ihtimali vardı. Rakibi Türk Telekom’un da öyle. Galibiyete ulaşan konuk Türk Telekom oldu. Ancak Beşiktaş’ın, Tofaş’ı yenmesi hesapları bozdu. Siyah Beyazlılar,altıncı olarak Bursa ekibi ile eşleşti. Banvit, Anadolu Efes, Türk Telekom da Fenerbahçe ile eşleşmekten kurtulamadı. Sezonu yükselerek tamamlayan Galatasaray Doğa Sigorta ile yine sezonun iyi ekiplerinden Gaziantep Basketbol’un mücadelesi dördüncülük içindi. Sarı Kırmızılılar, playoff’taki rakibine karşı hem maçı hem dördüncülüğü hem de saha avantajını kazandı. Süper ligde heyecan artık F4 sonrası playoff’la devam edecek.

Geçen hafta sonunu basketbolumuz adına unutulmaz kılan belki de süper ligi gölgede bırakan çok özel bir organizasyon yaşadık. BGL (Basketbol Gençler Ligi) final four mücadelesi İstanbul’daydı. Canlı yayınlar, röportajlar, paneller, söyleşiler, basketbolun duayenleri, antrenörler, eski yeni yıldızlar, yöneticiler oradaydı. Federasyon’un şu ana kadar yaptığı en olumlu icraat BGL.

Kapanacak mı kapanmayacak mı diye fal açılan Banvit’in gençleri geçen yılın şampiyonu Anadolu Efes’i rahat yenerek zirveye çıktı. Alt yapı başarılarına bir halka daha ekledi. Fenerbahçe de Karşıyaka’yı geçerek üçüncü oldu. BGL, gençlerin motive olması, deneyim kazanması, göz önüne çıkması için büyük nimet. Daha da gelişmesi, belki de yayılmasılazım. Keşke bu ligin maçları süper lig maçlarından önce aynı salonda oynanabilse, gençler taraftarların, idollerinin önünde parkeye çıkabilse, o havayı erkenden koklasa. Güzel maçlar izledik, 2000 jenerasyonun pırıl pırıl isimlerini gördük.

Şimdi ki soru ne olacak bu gençlerin sonu? Üniversiteye mi gidecekler, basketbol mu oynayacaklar? İkisini de isteyenler ne olacak? Çok seçenek yok. İyi veya şanslı olanlar kendi A takımlarında kalacak. Belki de antrenman oyuncusu olacak. Diğerleri? Herhangi bir ligde bir takıma ya da ABD’ye üniversite veya kolej liglerine bakacak.Genç yaşı dolan çocuklar için gelişimlerini devam ettirip tamamlayacakları, hem de eğitimlerini sürdüreceği zaman ve zemin lazım. Bu neden ciddi bir üniversite ligi olmasın?