Kimse beklemiyordu, Valerien Ismael’in takımı bu kadar çabuk toparlayabileceğini, Trabzonspor bile. Beşiktaş’ın oyun disiplininden kopmaması, mücadeleyi bırakmaması liderin oyuna girmesini de engelledi. Sihirli ayaklar bir türlü kendini gösteremedi. Müthiş taraftar desteğine rağmen, istediği pozisyonları bir türlü bulamadı, bordo mavili takım. İlk yarıda Beşiktaş’ın etkili olduğu dişe diş bir mücadele vardı sahada.

İkinci yarıya da Beşiktaş iyi başladı. Tam bir şeyler olacak derken, kaleci Ersin Destanoğlu çıktı sahneye. Anlamsız bir şekilde kalesini terk edince “Kuzeyin yeni kralı” Cornelius affetmedi, aşırttı ve tribünleri coşturdu. Ersin sayesinde gardı düşen Beşiktaş’a bir darbe de Batshuayi’den geldi. O da penaltıyı direğe nişanladı. Ama bu iki hata da Beşiktaş’ı durdurmadı. Hemen iki dakika sonra golü buldu siyah beyazlı takım.

Bu sezonun yıldız ismi Nwakaeme’ye bir devre dayanabilen Avcı’nın yaptığı değişiklikler de çare olmadı lider Trabzonspor’a. Belki de puan farkının verdiği rehavet etkiledi futbolcuları. “Tokatçı” Larin’in haklı kırmızı kartına rağmen oyun üstünlüğü hep Beşiktaş’ta kaldı. Ghezzal, Rosier, Josef ve Vida iki kişilik oynadı.

Sonuçta mücadele gücü yüksek maçta “Ne şiş yandı, ne kebap...”