Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dünyanın kurak bölgelerinde yaşanan temiz su sıkıntısı çözmek için başlattığı “Su Kuyusu Projesi” kapsamında yeni su kuyuları açmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana kadar binlerce su kuyusu açan dernek, son olarak Güney Asya Ülkesi Nepal’in kurak bölgelerinde temiz su kuyuları açtı.

Nepal’in Başkenti Katmandu’ya 7 saat mesafede bulunan Bhairava bölgesinin kurak köylerinde 46 su kuyusu açılışı gerçekleştiren Cansuyu ekibi, on binlerce Nepalli’nin temiz su sıkıntısına umut oldu. Yapılan yardımlarla mazlum ve muhtaç insanların temiz su ihtiyacı karşılanırken, ümmet içinde de gönül köprüleri kuruluyor.

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalar yapan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Fırat Aydın Nepal’deki mazlumların temiz su sıkıntısını çözmek için büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi. Aydın: “Cansuyu Derneğimiz bugüne kadar binlerce su kuyusu açtı ve açmaya da devam ediyor. Şu an Güney Asya Ülkesi Nepal’in Bhairava bölgesindeyiz. Burada insanlar ciddi şekilde temiz su sıkıntısı çekiyordu ve bizler Cansuyu olarak 46 tane su kuyusu açtık. Kuyuları bölge halkının hijyenik ve temiz suya kavuşması için açıyoruz. Daha önce bölge halkı evlerinde bulunan kaplarla belli mesafede bulunan çukurlarda biriken kirli suları alarak kullanıyordu. Temiz su kullanmadıkları için belli bir süreden sonra sağlık problemleriyle karşılaşıyorlar. Açılan su kuyuları bu tarz birçok olumsuzluğun da önüne geçmiş oluyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi