Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına sektörlerinde tanınan ve başarılı isimler katılmaya devam ediyor. Nuray Karpuzcu bugün programa konuk oldu. Hacamat yani kupa terapisine dair bilgiler aktaran Nuray Karpuzcu, sağlık alanında bunun bir tedavi olarak kullanılması gerektiğini düşünmektedir. Yazdığı kitapları ile de bilinen Nuray Karpuzcu yaşantısına İstanbul'da devam ediyor. 

NURAY KARPUZCU KİMDİR?

Aslen Kahramanmaraş Göksun İlçesi, Kuzutepe Köyü nüfusuna kayıtlı olan Nuray Karpuzcu, alanında önemli eğitimler alan bir isimdir.

Araştırmacı yazar, sağlıklı yaşam koçu olarak çalışmalarını sürdüren Nuray Karpuzcu, Kupa Terapi (Hacamat) ve Öteki Sağlık isimli kitapların altına imza attı.

15 sene gibi uzun bir süre yoğun bakım hemşireliği yapmıştır. Ardından kupa terapisi öğrenmeye karar vermiş, İngiltere'den gelen uzman doktorlardan eğitimler almıştır.

Nuray Karpuzcu tarafından yazılan son kitap "Öteki Sağlık" okurların beğenisine sunulmuştur.

Nuray Karpuzcu çalışmalarından ötürü Jaseng Hospital Of Korean Medicine tarafından aldığı davetiye ile konuşmacı olarak Kore’ye gitmiştir.Nuray Karpuzcu yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir.

NURAY KARPUZCU KİTAPLARI

Nuray Karpuzcu tarafından yazılan son kitap "Öteki Sağlık", Hitabevi Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.

Nuray Karpuzcu kimdir

NURAY KARPUZCU'DAN TAMAMLAYICI TIP KONGRESİ'NE İKİ POSTER

İstanbul Kongre Merkezinde 19-22 Nisan tarihleri arasında 'Medeniyetlerin Beşiğinde Anadolu Tıbbı' sloganı ile yapılan "Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi"'nin açılış konuşmasını Kongre Onursal Başkanı T.C. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan yaptı. Erdoğan konuşmasında; geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın modern tıbbın alternatifi değil tamamlayıcısı olduğunu, Tıp ilmi insanlık tarihiyle yaşıttır dedi. Sorun modern tıbbın geçmişle bağlarını kopararak bu birikimi yok sayması ve insanın ruh ve beden bütünlüğünü göz ardı etmesidir. Bu kongre medeniyetler arasındaki hiyerarşiyi ortadan kaldırma, insanlık tarihini bir bütün olarak algılama felsefesine dayanmaktadır. Hipokrat ile İbn-i Sina'yı Aristo ile Konfüçyüs'ü birlikte anlama çabasıdır. Ön yargıdan uzak bilimsel hakikate ulaşma çabasıdır dedi.

Nuray Karpuzcu kimdir

"KONGRE DÜNYADA CİDDİ BİR ALGI OLUŞTURDU"

Alanında uzman birçok bilim insanını bir araya getiren 4 bin 200 kişinin katılım sağladığı 63 farklı oturumda 77'si yabancı toplam 304 konuşmacı tarafından sözlü bildiri ve 495 poster çalışması sunuldu.

"ERDOĞAN'A İKİ KİTAP TAKDİM ETTİ"

Kahramanmaraşlı Doğal Sağlık Danışmanı ve Araştırmacı Yazar Nuray Karpuzcu "İki farklı poster çalışması" ile katıldı. Kongreye Katılan Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye Karpuzcu; Öteki Sağlık ve Kupa Terapi Kitaplarını Takdim Etti. Erdoğan yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Karpuzcu'yu takdir ettiğini söyledi.

Nuray Karpuzcu kimdir

"YERLİ TOHUM YETİŞTİRİYOR!"

Türkiye'nin birçok yerinde başta TÜRGEV olmak üzere okullarda doğru beslenmeyi anlatarak sağlıklı ve güvenli nesiller yetiştirme çabası, geleneksel ve yerli tohumlar hakkında çalışmaları ile tanınmaktadır.

NURAY KARPUZCU KAN GRUBUNA GÖRE FAYDALI ZARARLI YİYECEKLERİ AÇIKLADI

Dünyada ilk kez kan gruplarına göre beslenme şekli doğal tedavi uzmanı olan Peter J.Adamo tarafından kitaplaştırılmış ve bu kitap 65 dile çevrilerek çok büyük kitlelere ulaşmıştır. Türkiyede ise ilk kez kan gruplarına göre beslenme biçimi Ukrayna kökenli Gerçek Tıp Kitabının yazarı Aidin Salih tarafından kaleme alınmıştır. Kan gruplarına göre beslenme şeklini bir diyet olarak değil ,bir yaşam şekli olarak kabul ettiğinizde vücudunuzda zindelik,enerji artışı,kaliteli uyku,yaşamdan zevk alma, zihin berraklığı ,cinsel yaşamda sağlıklı performans artışı gibi olumlu sonuçlar aldığınızı göreceksiniz.

DOĞRU BESİN AYNI ZAMANDA İLAÇ ÖZELLİĞİ TAŞIMAKTADIR

Sağlıklı bir yaşam doğru ,katkısız ve temiz gıda ile beslenmekle olur. İnsan yedikleri ile kendini tanıyabilir. Vücudunuza uygun gıda almak sağlıklı olmanın mihenk taşıdır. Yemek yemek doğru besin doğru gıda anlamını taşımaz. Doğru besin biz hiç fark etmeden vücutta meydana gelen tüm yıkımları tamir eder. Bundan dolayıdır doğru besin aynı zamanda ''ilaç özelliği''taşımaktadır. Doğru besin doğru gıda insan vücudunu besler ,tamir eder fazlalıklar dışarı atılır. Doğru gıda alınmadığında vücut atıkları tam olarak dışarı atamaz. Vücutta atılamayan gıda atıkları organizmanın bozulmasına neden olur. Gıdanın temiz olması kadar aldığımız gıdanın vücudumuza uygunluğuda çok önemlidir. Beslenme hastalıkta ve sağlıklı olmada çok değer taşır. Vücudunuza uygun olmayan besinler metabolik atıkların oluşmasına neden olur. Her kan grubunun kendine ait özellikleri vardır.

Nuray Karpuzcu kimdir

A KAN GRUBU ÖZELLİKLERİ...

En paylaşımcı kan grubudur. Uyumlu mizaç özellikleri vardır. Yardımsever ,sorumluluk sahibi ,ilişkilere önem veren kişilerdir. Doğayı ve hayvanları çok severler. İçsel huzurları çok belirgindir. Dürüst,ince fikirli,sakin,ilişkilerinde sadık kişilik özelliklerine sahiptirler. Sakin yaşamayı seven,saygılı zeki,duyarlı ve tutkuludurlar. Dost canlısı ,sıcak kanlıdırlar. Bu yüzden başkalarına karşı kırgın olmayı pek beceremezler.

A KAN GRUPLARI İÇİN FAYDALI EKMEK..

A kan grubu kana sahip olanların midesi az asit üretir. Bu nedenle hayvansal gıdaları hazmedemezler. Aynı et gibi süt ve süt ürünlerinide sindirmekte zorluk çekerler. Mide asidinin düşüklüğü besinlerden alınan enerjinin harcanamamasından dolayı kilo alımına neden olur.

A kan gruplarının enerji kaynağı karbonhidrattır. A kan grupları ekmek tüketmediği zaman psikolojik düşüş yaşarlar. Fakat doğru ekmek tüketmeleri gerekir. Sadece ekmek yemek dahi sinir sistemlerinin sağlıklı olması için yeterli olur. A kan grupları için faydalı ekmek genetiği değişmemiş karabuğdaydan ekşi maya ve kaya tuzu ile elde edilmiş ekmektir.

YATKIN OLDUĞU HASTALIKLAR:

Oldukça hassas bir bünyeye sahip olan A kan grupları yaşamları boyunca hayvansal proteinlere karşı dikkatli fakat bitkisel proteini sık tüketen bir beslenmeye sahip olmalıdır. Hayvansal ağırlıklı beslendikleri zaman sindirim sistemi hastalıklarına çabuk yakalanırlar. Sindirilmeyen gıdalar vücutta toksik madde ve atık oluştururlar.

 Buda bağışıklık sistemini yorarak halsizlik,yorgunluk ,bitkinlik yapar. A kan gruplarının mide duvarı çok hassas olduğundan çok çabuk kusma olur. Kusmak istediğiniz zaman kesinlikle kusmalısınız. Kusma sizi toksinlerden kurtaracaktır.

Ayrıca mide asidi az üretildiği için alınan gıdalar tam olarak midede emilmez. Bundan dolayı B12 vitamin eksikliği A kan gruplarında sıkça görülür. Süt ve süt ürünlerini fazla tüketmek aşırı balgam oluşturacağından akciğer hastalıklarına ve romatizmal hasatalıklara zemin hazırlar.

Editör: Haber Merkezi