Taliban'la müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığı Afganistan'da bugün bir kez daha bombalar patladı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Devlet Başkanı Eşref Gani'nin Pervan eyaletindeki seçim mitingi sırasında patlama olduğunu bildiriyor.

Miting alanının yanında gerçekleşen patlamaya, polis aracına yerleştirilmiş bir bomba neden oldu.

Reuters haber ajansı, saldırıda en az 24 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. AP'ye göre, Eşref Gani patlamada yaralanmadı ve sağlık durumu iyi.

Öte yandan başkent Kabil'de de bir patlama meydana geldi. Reuters haber ajansı, en az üç kişinin hayatını kaybettiği patlama bölgesinde çok sayıda ambulans ve güvenlik gücünün olduğunu aktarıyor.

Afganistan’daki saldırıları Taliban üstlendi
Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Parvan vilayetinde katıldığı seçim mitinginde ve Kabil'de düzenlenen intihar saldırılarını Taliban üstlendi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Parvan vilayetinde katıldığı seçim mitinginde ve Kabil'de düzenlenen intihar saldırılarını Taliban üstlendi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Parvan vilayetinde katıldığı seçim mitinginde intihar saldırısı düzenlendi. Parwan Vali Sözcüsü Waheeda Shahkaar yaptığı açıklamada, saldırının motosikletli canlı bomba tarafından gerçekleştirdiğini belirtti. Parwan vilayet hastanesi tarafından yapılan açıklamada ise, saldırıda en az 24 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklar, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'nin durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de de Ahmed Şah Mesud kavşağında ve ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu bölgede patlama meydana geldiği belirtildi. Resmi kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Taliban her iki saldırıyı da üstlendiğini duyurdu.

 

Editör: Haber Merkezi