Son yıllarda Fenerbahçe basketbol takımının tattırmadığı başarı kalmadı bize. Obradoviç yönetimindeki Sarı Lacivertliler, hem ligi domine etti hem de euroligde göğsümüzü kabarttı her sene. Geçen sezon euroligi normal sezonda rekor kırarak lider bitiren bu ekipten bir şampiyonluk daha bekliyorduk. Kötü geçen dörtlü finalden sonra her şey tersine döndü sanki.

Başta De Colo olmak üzere yapılan takviyelere rağmen, bir türlü düzen tutturamadı Fenerbahçe. Geçen yıldan itibaren Anadolu Efes’in müthiş yükselişiyle içerideki hükümranlığını da yitirdi. Başta sakatlıklar olmak üzere bir dolu nedeni var elbette bu durumun. Genel düşünce, Avrupa’nın bile en yüksek bütçeli takımlarından biri olan, kadrosu da herşeye rağmen güçlü bu takımın eninde sonunda toparlanacağı yönündeydi. Hele ki başta Obradoviç varsa. Adeta sihirbaz muamelesi yaptığımız başarılı koç, ne yapar eder düzlüğe çıkarır düşüncesi hakimdi. Haftalar, aylar geçti. İnişli çıkışlı sonuçlarla beklenen istikrar gelmedi bir türlü. Önceleri, sorumluluğu hep Obradoviç üstüne aldı. Umut dağıtmaya devam etti. Ancak artık, O da pes etti herhalde. Son dönemde daha karamsar mesajlar vermeye başladı. Üstelik,Beşiktaş maçının ardından olduğu gibi, artık oyuncularını da hedef alarak. Obradoviç, çok yol denedi, bir şey değişmedi. Kötü saha sonuçlarıyla her şey sorgulanır oldu. Bu durumda bir Türk koç takımın başında olsaydı bu kadar sabredilmezdi herhalde. Ama O’nun ismi yetiyor da artıyor elbet. Sarı Lacivertlilerde, top yekün bir yıpranmışlık, doygunluk var sanki. Bu durumdan yenilenme, yeniden yapılanma ile çıkılabilir belki. Bunu nasıl ve kimle hangi oyuncu topluluğuyla yapacağının kararını verip, gelecek sezonların planlamasını yapmak belki de en hayırlı iş olacak Fenerbahçe için. Eurolig’deki çift maçlı haftanın ardından oynadığı Beşiktaş derbisindeki oyunu da koca sezonun bir kopyası gibiydi Fenerbahçe’nin. İki yabancılı, etkili Türk oyuncularından mahrum rakibi önünde üç buçuk periyot istediği gibi oynayan Fenerbahçe, ‘bitirdim’ havasına girdi. Beşiktaş’ın 14-2’lik serisi az daha galibiyeti getiriyordu onlara. Bu sene rotasyonun dışında kalan Dixon’ın son iki saniyede attığı basket Fenerbahçe’yi kurtardı.

Bir yandan lig diğer yandan Avrupa mesaisi yapan Bahçeşehir Koleji, bazı oyuncularını dinlendirince Karşıyaka çok rahat bir galibiyetle maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Büyükçekmece ve Sigortam Net İTÜ’nün lige veda etmesi neredeyse kesinleştiği için bazı takımlar yabancılarını gönderip ekonomi yapmayı tercih ediyor. Onlardan biri de Ormanspor. Başkent derbisinde sahaya Wiltjer ve Muhammed’den yoksun çıkan Türk Telekom yeni transfer Kadji ve yedeklerle kazanmayı başardı. Bursaspor, oyun kurucusu Andrews ve pivotu Upshow’u yollayan Büyükçekmece önünde, farklı galibiyet ile playoff rotasını korudu. Anadolu Efes, Gaziantep Basketbol önünde gençleri de sahaya sürerek oynasa da farklı kazanmayı bildi. Galatasaray-Darüşşafaka maçı üç periyot dengede geçti. Ancak Sarı Kırmızılılar Harrison ve Roberson’un oyunuyla sonuca giderek dördüncülük yarışında Tofaş’ın önünde kalmayı sürdürdü. Tofaş, ligin ne yapacağı belli olmayan takımı Afyon Belediye’ye karşı hep öndeydi. 24 top kaybı yaptı. Afyon Belediye de 15 top çaldı. Bursa ekibi buna rağmen gülen taraf oldu. Yabancısız kalan Teksüt Bandırma, Sigortam Net İTÜ önünde başta Erkan Yılmaz olmak üzere gençlerin performansı ile farka koştu. Play off inadını sürdürdü.