Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

AKP’den istifa eden yahut AKP bünyesinden uzaklaşan bazı kişilerin en büyük derdinin MHP olduğunu açıklamalarından anlıyoruz. Bunların hepsinin Abdullah Gül güdümünde olan kişiler olması da bir tesadüf değildir. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Bülent Arınç, Selçuk Özdağ ve Hüseyin Çelik gibi tipler “AKP niye MHP ile Cumhur ittifakı kurdu?” diyor başka bir şey demiyor. Çıldırıyorlar, öfke nöbetleri geçiriyorlar, kin saçıyorlar. Bu konuda son günlerin en büyük gevezesi Hüseyin Çelik oldu. Dönüyor, dolaşıyor AK Parti’nin MHP ile olan birlikteliğini sorguluyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir talihsizliği olarak bu ülkede Milli Eğitim Bakanlığı yapmış Hüseyin Çelik son olarak "Ben AKP'nin Milliyetçi Hareket Partisi'yle iş birliği yapmasını bir cinnet hali olarak değerlendiriyorum. Bunun izahı olamaz" açıklamasını yapmış…

Son iki-üç aydır sürekli buna benzer açıklamalar yapıyor.

Ahmet Davutoğlu, “MHP ile yapılan ittifak AK Parti kimliğine zarar verdi” demişti.

Bülent Arınç, "AK Parti MHP'lileşmemeli. Benim MHP'nin anladığı anlamda milliyetçiliğe itirazım var" demişti.

Ali Babacan, Sayın Bahçeli, adeta bir kayyum gibi iktidarın başında” demişti.

Bu açıklamaları çeşitli zamanlarda tekrar tekrar yapmışlardı. Bunların MHP ve Sayın Devlet Bahçeli’den duydukları rahatsızlığı, bir gün olsun HDP’lilerden, terörist Demirtaş’tan, FETÖ’cülerden duydukları görülmemiştir. Zaten MHP ve liderine karşı çıkmalarının ana nedeni de milli konularda ihanet alanı bulamamaları aynı zamanda da PKK’lıları ve FETÖ’cüleri daha iyi savunabilmek adınadır.

Bunlar AKP’de siyaset yaparken, bakanlık, milletvekilliği yaparken dikkat edin her türlü açılımın içinde, PKK’yı koruma ve alan açma, FETÖ’nün hücresi olma durumunda olan isimlerdi. 15 Temmuz sonrası Türkiye’nin kaderi, manzarası, mücadelesi kurulan Cumhur ittifakıyla değişince bunlar o günden bu yana çıldırmış gibi MHP’ye saldırıyorlar.

Neymiş, MHP özgürlük ve demokrasi önünde engelmiş…

Neymiş, MHP yüzünden AK Parti Doğu ve Güneydoğu’da oy kaybedermiş…

Bunların özgürlük dediği nerede PKK’lı, FETÖ’cü varsa onlara özgürlük istemeleri ve MHP’nin buna şiddetle karşı çıkmasıdır.

MHP yüzünden AK Parti oy kaybediyor diyorlar. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimini bu ittifakın adayı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Yerel seçimlerde yine bu iki partinin birlikteliği en çok oy aldı. Kaldı ki MHP oyunu Doğu ve Güneydoğu bölgesinde artıran parti olmuştu.

Abdullah Gül’ün ekibinin en büyük hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kendilerini AK Parti’den uzaklaştırmasının ve ihanetlerine alan bulamamalarının intikamını alma düşüncesidir. MHP’yi de bunun önünde en büyük engel gördükleri için nefret kusuyorlar. Bunlara MHP ve Devlet Bahçeli dendiği vakit ışık gören yarasa gibi oluyorlar. Tabi asıl düşünce ve hedefleri bunlar ama sanki AK Parti’yi düşünüyor gibi şeytanca propaganda yapıyorlar.

AK Parti’nin MHP ile iş birliği yapması niçin cinnet olsun?

MHP’nin bu ülkeye ve AK Parti’ye ne zararı var?

MHP’nin ülkeye ihanet içinde olan tüm hainlerden hesap sorma duruşu size rahatsızlık veriyorsa, MHP’nin bu duruşunun ne kadar doğru noktada olduğunu gösteriyor. Elbette çıldıracaksınız, elbette öfke nöbetleri geçireceksiniz. Çünkü Türk düşmanısınız, çünkü Cumhuriyet düşmanısınız. Çünkü ihanet düşünceleriniz emperyalizmin kanalizasyon borularından oradan oraya akıyor. Siz MHP düşmanı olmayacaksınız da kim olacak?

Editör: Haber Merkezi