AHMET AYDEMİR / TÜRKGÜN

Video paylaşım platformu YouTube'da 500 bine yakın takipçisi bulunan ve yaklaşık 10 köpeği olan Recep Bayraktar, yıllar önce şehir yaşamını bırakıp kendi köyüne yerleşti. Yolda gördüğü her canlıyı ayırmaksızın onlara yardımcı olan ünlü YouTuber, Jack Russell, Dogo Arjantin, Kangal ve Cane Corso cinslerinden oluşan toplamda 10 köpeğiyle birlikte dağdaki yaşantısını kullanıcıların beğenisine sunuyor.

Bayraktar, yolda bulduğu köpekleri ortada bırakmayarak evine getirdi.

Geçtiğimiz günlerde göl kenarında gördüğü 5 yavru köpeği evine getiren Bayraktar, kendi köpeklerinden ayırt etmeden onların bakımını üstlendi. ''Maskeli Beşler'' adını verdiği 5 köpekten birini de hayvansever bir gence sahiplendirdi.


İşte Recep Bayraktar'ın bulduğu o yavru köpekler


Kalan 4 köpeğe de ''Dört Silahşörler'' diyen ve videolardaki samimi tavırlarıyla her kesimden kullanıcının beğenisini kazanan Bayraktar, ''Bütün hayvanları çok seviyorum. Kedisinden köpeğine, atmacasından tavuğuna kadar her canlı bize Allah tarafından emanet edilmiştir. O beş yavrumuzu orada bırakmaya gönlüm razı olmadı. Benim zaten 10 tane köpeğim var ve açıkçası 5 köpeğe daha bakabilecek yerim yok. Bundan dolayı bu güzel yavrulara sıcak bir yuva arıyoruz. Trabzon, Rize ve yakın bölgelerde oturan ve bunlardan sahiplenmek isteyen olursa bu hayır işine onların da dâhil olmasını isterim'' ifadelerini kullandı. 

HAYVANSEVERLERİ EVİNDE MİSAFİR EDİYOR

YouTuber Recep Bayraktar, YouTube'dan kazandığı paraların tamamını köpeklerine harcıyor. Onların yaşam alanını güzelleştiren, bakımlarından yemeklerine kadar her ihtiyaçlarını YouTube'dan kazandığı paralarla karşılayan Bayraktar, yurt içi ve yurt dışından köpeklerini sevmeye gelen hayvanseverleri de misafir ediyor.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle şu an için misafir kabul edemeyen Bayraktar, ''Tüm dünyaya ve Müslüman âleminin başına bela olan bu virüs biterse, yeniden hayvansever dostlarımızı misafir etmek isteriz. Onlar gelince biz de mutlu oluyoruz. Burada köpeklerle oynuyorlar. Çocuklarıyla birlikte gelen bir sürü aile oldu. Onlara hayvan sevgisini aşılıyoruz biz burada. Hayvan sevgisi olmayan insan sevemez. Karıncanın ayağı taşa takılsa, biz buna üzülüyoruz. Lütfen bakamayacağınız hayvanları alıp da sonra dışarıya atmayın. Onlar da canlı, bize Allah'ın emanetleridir.''  dedi.

Editör: Haber Merkezi