93. ÖGG sınavı 14 Ağustos tarihinde gerçekleşmişti. Bu sebeple sınava giren adaylar Eylül ayının gelmesiyle ÖGG sınav sonuçlarına kilitlendiler. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı saat kaçta açıklanacak? ÖGG sınav sonuç ekranı da en çok arananlar arasında. Haberimizdeki linke tıklayarak Eminet Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden 93. ÖGG sonuçlarını öğrenmek mümkün.

ÖGG SINAV SONUCU ÖĞRENME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖGG SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖGG Özel Güvenlik sınavı bu sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 93. kez düzenlendi. 93. ÖGG sınav sonuçlarını güvenlik görevlisi adayları merakla bekliyorlar. ÖGG sınavı en son sınavı 14 Ağustos tarihinde yapıldı. Özel güvenlik belgesine sahip olmak isteyen adaylar 93 ÖGG sınav sonuçlarını 3 Eylül'de öğrenebilecekler. ÖGG sınav sonuç saati ise kesin olarak belli değil.ÖGG SONUÇ

ÖGG ÖZEL GÜVENLİK OLMA ŞARTLARI

5188 sayılı Kanunun 10'uncu maddesi gereğince özel güvenlik görevlilerinde aşağıdaki şartlar aranır:

 Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

18 yaşını doldurmuş olmak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

3) Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.

14 üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.

Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Özevl Güvenlik olabilmek için ilk ve en birinci şart olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ÖGG sınavından en az 60 puan almak gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi