Öğretmen ek atamaları hakkında ilerleyen günlerde detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor. Konuya yönelik araştırma yapan öğretmen adayları ek atama 2021 ne zaman olacak? Öğretmen ek ataması kontenjan kaç olacak? merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir canlı yayında "Bu sene salgın koşulları nedeniyle 20 bin ile sınırlı kaldı." dedi. 

EK ATAMA 2021 NE ZAMAN OLACAK?

Konuya yönelik resmi kaynaklardan henüz net bir açıklama gelmedi. Atama başvurusu yapıp açıkta kalan adaylar ek atama süreci hakkında yapılan son açıklamalara odaklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında yaptığı açıklamada "Bu sene salgın koşulları nedeniyle 20 bin ile sınırlı kaldı. Bunun artması noktasında arzumuz ve başvurumuz var" ifadesini kullandı. Öğretmen ek atamaları hakkında ilerleyen günlerde detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor.

Bakan Selçuk

ÖĞRETMEN EK ATAMALARI OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Engelli öğretmen atamalarına ilişkin konuşan Bakan Selçuk, "Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." ifadelerini kullandı.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASINDA SON DURUM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde Akşam Tv'de canlı yayında açıklamalarda bulundu. Engelli öğretmen atamalarına ilişkin konuşan Bakan Selçuk, "Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti döneminde 40 bin atama yapıldığını belirten Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

Bize düşen onlara düşen bu hakkı teslim etmek için daha çok çalışmak. Uzun yıllar boyunca AK Parti döneminde 40 bin atama yapıldı. Bu sene salgın koşulları nedeniyle 20 bin ile sınırlı kaldı. Bunun artması noktasında arzumuz ve başvurumuz var. Bu talepler devam ediyor. Bütçe imkanları çerçevesinde ne yapılabilirse yapacağız."

İL DIŞI TAYİNLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il dışı tayinlere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

2021 yılı yer değiştirme işlemleri zamanı geldiğinde yapılıyor. 3 ayrı atama pozisyonu söz konusu. Temmuz ayında başlayarak Ağustos ayı sonuna kadar planladık. Haziran ayı içinde duyurulacak."

Öğrencilerin merakla beklediği sınavların iptal olup olmayacağı konusuna değinen Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

Bir dönemde 3 sınav yapmamız gerekirken, tek sınav yapıyoruz. Bizim bir not vermemiz gerekiyor. Hiç merak etmesinler. Onların hayrına olmayan hiçbir şey yapmayız. Geleceği de düşünmek zorundayız.

Editör: Haber Merkezi