Nasreddin Hoca’nın yanında seslice yellenen biri, kabahatini örtbas edebilmek için ayağını tahtaya sürtmeye başlamış. Hoca gülümsemiş;

- Haydi sesini uydurdun diyelim. Ya kokusunu ne yapacaksın?

          Barzani’ye heyet gönderen CHP, tepkiler gelince Nasrettin Hoca fıkrasındaki gibi sesi uydurmaya çalışıyor ama kokusunu ortadan kaldırmakta oldukça zorlanıyor. Barzani’ye giden CHP’lilerin heyet başkanı Oğuz Kaan Salıcı, dönüşte çeşitli sesler çıkararak siyasi yellenmelerinin kokusunu ortadan kaldırmaya çalıştı.

          Oğuz Kaan Salıcı, Barzani ziyaretlerine yönelik tepkileri azaltmak için gezilerinin bir başka gündeminin de Türkmenler olduğu yalanlarını şu cümlelerle anlatmaya çalıştı.

          “Erbil ve Kerkük’te Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ve Türkmen Reform Partisi ile buluştuk. Hükümette Irak Türkmen Cephesi temsilcisi olan etnik oluşumlardan sorumlu bakan ile görüştük.

          “Erbil’de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde Erbil ve Kerkük’te ise Irak Türkmen Cephesi nezdinde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Irak’taki Türkmen kardeşlerimizin kamuoyunun da duymasını istedikleri talepleri var.”

          Bu sözleri duyunca “Bak sen, CHP’nin günahını almışız, adamlar Türkmenler için de gitmiş” diyeceğiz herhâlde…

Adından bile utanmayan Oğuz Kaan Salıcı sallıyor…

          O zaman soralım “Türkmen kardeşlerimiz” sizin için çok değerli ise Suriye’de Türkmenlere zulmeden, topraklarını işgal eden YPG-PYD terör örgütüne niçin her manada sahip çıktınız?

          “Türkmen kardeşlerimiz” sizin için çok değerli ise Barzani 2017 yılında sözde Kürdistan için bağımsızlık referandumu yaptığında Kemal Kılıçdaroğlu neden “Referanduma Destek Komitesi” olarak CHP Genel Merkezi’ne gelen kişilere Barzani’ye destek açıklamaları yapmıştı?

          Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek görüşmeden sonra basına “Görüşme oldukça olumlu bir atmosferde geçti. Olumlu bir görüşme oldu” açıklamasını, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney’in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi” açıklamasını yaptığında niçin bir tekzip yayınlamadınız?

          Kemal Kılıçdaroğlu’nun “referandum hakkı” diyerek desteklediği Barzani’nin bu bağımsızlık referandumu gerçekleşmiş olsaydı Kerkük başta olmak üzere birçok Türkmen şehir Barzani’nin sözde Kürdistan’ına dâhil edilecekti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkmenleri satan olmamış mıydı o zaman?

          O referandum günlerinde, Barzani’ye destek olmak için PKK’lı teröristler dağdan inip Kerkük’e gelmemiş miydi?

Oğuz Kaan Salıcı, lütfen sallamadan cevap ver…

Bugün HD(P)KK’lılarla düşüp kalkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si değil mi?

          Durduğunuz nokta Türkmenleri şehit ve gazi eden, evsiz, barksız bırakan PKK, YPG, PYD’nin yanı değil mi?

          Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın Suriye kolu YPG’yi “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” şeklinde tarif ediyorsa, YPG’nin Suriye’deki Türkmenlere saldırılarını, topraklarını işgallerini nasıl yorumlayacaksınız?

Nasıl olacak ki, CHP Türkmenlerin hakkını, hukukunu savunacak ve koruyacak?

CHP’nin eylemlerine, söylemlerine baktığımızda bu mümkün gözükmemektedir.

Oğuz Kaan Salıcı bir de heyet içinde kiminle gidiyor?

          Azerbaycan’ın yıllar sonra Karabağ’ı Ermeni işgalinden kurtarmasını “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan’a gönderildiği ifade ediliyor.” şeklinde düşmana hizmet edecek şekilde yorumlayan Dış Politika Baş Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz ile beraber…

Bu zihniyetin Türklük gibi, Türkmen gibi bir davası olabilir mi?

          CHP’nin Barzani ziyareti Barzani-PKK denkleminde bir tartı ziyareti ve siyasal Kürtçülerin-bölücülerin yeni yuvası olan CHP’nin bu hâlini taçlandırma girişimiydi.

Oğuz Kaan Salıcı, bu bilinen gerçek ortada iken Türkmen masalları anlatmayı bıraksın…

CHP istediği kadar ses çıkarsın, HD(P)KK ile olan kokularını silmeleri mümkün değildir.