Yeni tip koronavirüs nedeniyle mart ayından itibaren devam eden uzaktan eğitimin son bulmasıyla yaklaşık 18 milyon öğrendi yaz tatiline girdi. Okullar ne zaman açılacak merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamasına göre, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi resmi eğitim ve öğretim kurumlarında 31Ağustos tarihinde başlayacak. 2020-2021 okulların açılış tarihi ise eylül ayında planlanıyor…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okulların ne zaman açılacağına dair yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdıklarını ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılının önümüzdeki eylül ayında başlayacağını söylemişti.  Bakanlığın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetlerin ise kendi takviminde devam edeceği ifade edildi.

2020-2021 OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, önceki günlerde bir canlı yayında eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Selçuk, telafi eğitiminin hemen arkasından okulların açılmasının planlandığını dile getirirken, koronavirüs nedeniyle şimdiden net tarih vermenin doğru olmadığını okulların açılma sürecinin açıklanan verilere göre değişebileceğinin altını çizdi.

Selçuk açıklamasında salgının devam etmesi veya vaka sayısının artması durumunda eğitim öğretim yılının eylülde açılmama veya uzaktan eğitimin kalıcı olma ihtimali olma sorusuna ise bugün buna yanıt vermenin kolay olmadığını ifade etti.

Bakan Selçuk’un açıklamasına göre, önümüzdeki dönemde telafi eğitiminin teknik ayrıntıları hakkında daha geniş bilgiler paylaşılacak. Bakan Selçuk, velilerin bu konuda endişe yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Selçuk, velilerin arzu etmemesi durumunda öğrenciler telafi eğitimlerine katılmayabilir mi sorusuna da cevap verdi.

Bu gibi bir durumda veliyi zorlayarak ya da birtakım şartlar ileri sürerek bir ortam oluşturmayacaklarını, kendilerinden beklenen şeyin, çocukların ihtiyacı olan eksiklikleri tamamlamak, ilave önlemler almak isteyen veliler için birtakım ortamlar sağlamak olduğunu ifade etti. Bakan Selçuk,  destekleme yetiştirme kursları da hazırladıklarını ve okul saatlerinin dışında da çocukların eğer fazladan telafi ya da destek isterlerse bu tür çalışmaların da mecburi olmayan şekilde, destekleme ve yetiştirme kurslarının da olacağını söyledi. Telafi eğitiminin, normal eğitimin dışında bir eğitim olduğunu ifade eden Bakan, normal eğitimin kurallarının dışında bazı kuralların da söz konusu olabileceğini ve daha esnek olabileceğini vurguladı.

 

Editör: Haber Merkezi