Koronavirüs vakalarını düşürmek için ilan edilen kam kapanmada 11 gün geride kalırken yasakların etkilediği okulların hangi tarihte açılacağı birçok kişi tarafından sorgulanıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle bu hafta okullar tatil edilirken önümüzdeki hafta tam kapanma sonrası yüz yüze eğitim süreci merak ediliyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günerde düzenlenen iftar programında videokonferans aracılığıyla Vahdettin Köşkü'nden gençlere hitap etmiş ve sorularına cevap vermişti.

Programa katılan Ankara Adalet Nizamoğlu Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Umut Kelepircioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım pandemi sebebiyle okullarımızdan uzak kaldık. Acaba gerekli hijyen koşulları sağlandıktan sonra okullarımız açılacak mı?" sorusunu yöneltti.

okullar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. sınıf öğrencisi bu sorusuna şöyle cevap vermişti:

"İnşallah 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mani oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor.

Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var. Bu da netice almaya başladığımızı gösteriyor. Fakat gerektiğinde şartları zorlama pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Zira herhalde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Ve okullarımızla bizler gelişiyoruz. Okullarımızla geleceğe yönelik güç, kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarınıza kavuşmak ve tekrar derslerinize dönmek, hocalarınızla bir arada olmaktır."

okullar

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK NE SÖYLEMİŞTİ?

Konuyla ilgili bir diğer açıklama da Milli Eğitim Bakanı Selçuk 17 Mayıs'tan sonra durumun netlik kazanacağını ifade etmişti.

Yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ile ilgili kesin açıklamaların ise 17 günlük tam kapanma sonrası yapılması bekleniyor. Vakalarda istenilen bir düşüş görülürse belli sınıflarda yüz yüze eğitime geçilmesi söz konusu olabilir.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi