Koronavirüs salgını etkisinde geçen bir eğitim döneminde okulların kapanış tarihi ve karnelerin dağıtılıp dağılmayacağı en çok araştırılan konular arasında. Bu bağlamda araştırma yapanlar, okullar ne zaman tatil olacak? Karneler dağıtılacak mı? sorularına yanıt arıyor. Detaylar haberimizde.

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk olun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Nisan ara tatili ve okulların kapanması hakkında açıklamalarda bulundu. Selçuk, "15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var." dedi.

Bakan Selçuk, nisan ayında bir ara tatil verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, "15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok." sözlerine yer verdi.

Öğrenciler için telafiyi zaten süreçte yaptıklarını, destekleme ve yetiştirme kurslarını hep açık tuttuklarını söyleyen Selçuk, "Biz her bir öğrencinin durumunun ne olduğunu, canlı derse katılımını ya da çeşitli ödevlere olan yaklaşımını, süreçteki birtakım özelliklerini, geçmişteki notlarını bunların hepsini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Eksiği olan öğrenciyi belirlediklerini ve öğretmenlerin o çocuklara özel ders verdiğini, bunun bir tamamlama çalışması olduğunu ifade eden Selçuk, yazın kritik gruplara özel kamplar düzenleneceğini aktardı.

KARNELER DAĞITILICAK MI?

Bakan Selçuk, karneler ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Örneğin lise veya ortaokul öğrencilerinin nisan sonunda notlarının tamamlanmasını bekleriz. Ondan sonra karneyle ilgili çalışmalar başlar. Liselerde daha karne vermedik. Bu duruma göre nasıl bir ihtiyaç doğarsa, şunu net söylemem lazım. 'Önceden bir şey söylüyoruz da bunu asla değiştirmiyoruz.' gibi bir durumumuz yok. Karnenin tarihini de ona göre düzenleriz. Duruma bir bakmamız lazım. Süreci izlememiz lazım. Vakalara ilişkin tabloda çok daha farklı bir durum ortaya çıkacak ve biz yeniden kararlarımızı yeniden gözden geçirmek durumunda kalacağız." 

Editör: Haber Merkezi