Hem öğrenci hem de veliler tarafından en çok merak edilen konular arasında “Okullarda Kasım tatili ne zaman yapılacak?” sorusu geliyor. Bu yıl uygulamaya konulan yeni eğitim sistemi ile öğrenciler, iki defa olmak üzere hafta sonlarının birleşimiyle 9 gün tatil yapacaklar. Haberimizde, 2019 ara tatil tarihlerini okurlarımız için hazırladık…

OKULLARDA KASIM TATİLİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kasım ayının başlamasıyla birlikte ilk ara tatilin de ne zaman başlayacağı merak ediliyor. MEB’den alınan bilgilere göre, bu yıl uygulanmaya başlayan ara tatilin ilki 15 Kasım Cuma günü ders saatlerinin bitimiyle başlayacak. Yaklaşık 9 gün aranın ardından öğrenciler 25 Kasım Pazartesi günü ders başı yapacak.

YARIYIL TATİLİ (SÖMESTR) NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim öğretim döneminin ilk yarısı, 17 Ocak 2020 tarihinde son bulacak. Öğrenciler, hafta sonlarıyla birlikte 16 gün tatil yaptıktan sonra okullarına dönecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2020 Pazartesi ders zilinin çalmasıyla başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Yarıyıl tatilinden sonra yaklaşık 2 ay sonra ikinci ara tatil verilecek. 4 Nisan Cuma günü ders bitiminin ardından hafta sonlarıyla birlikte 9 gün tatil yapacak olan öğrenciler, 13 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacaklar.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

3 Şubat Pazartesi başlayan ikinci dönem, 19 Haziran 2020 Cuma son bulacak ve öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline başlayacak.

 

Editör: Haber Merkezi