PFDK, Göztepe-Altay maçında yaşananlardan dolayı Göztepe'ye 4 maç, Altay'a ise 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Ek olarak Göztepe'ye 112 bin TL, Altay'a ise 185 bin lira para cezası verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Göztepe - Altay maçında yaşananlardan dolayı Göztepe'ye 4 maç, Altay'a ise 6 maç seyircisiz oynama cezası verildiğini açıkladı. Ek olarak Göztepe'ye 112 bin TL, Altay'a ise 185 bin 500 TL para cezası verildi.

19 KİŞİ TUTUKLANDI
TFF 1. Lig'de oynanan Göztepe - Altay maçıyla ilgili yürütülen soruşturmada 29 kişi adliyeye sevk edilmişti. 29 kişiden 19'u tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İŞARET FİŞEĞİYLE BAŞLADI
27 Kasım'da oynanan maçta Altay tribününden Göztepe tribününe işaret fişeği fırlatıldı. Taraftar Mehmet Çakır ağır yaralandı. Ardından sahaya atlayan Göztepe taraftarı Nihat Aydın, korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırdı. Bu olaylar sokaklara taştı.

AMBULANS ŞOFÖRLERİ İÇERİ ALDI
İşaret fişeği ambulans şoförleri tarafından sokuldu. Özel ambulans şoförleri A.G ve H.G tarafından karşılaşmaya Altay taraftarlarının bulunduğu yerdeki tuvalete saklandığı belirlendi.

6222'DEN SABIKASI VAR
Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı yaralayan işaret fişeği ile diğer suç aletlerini 2 sırt çantasıyla stadyuma soktuğu belirlenip, gözaltına alınan ambulans şoförlerinden A.G'nin daha önce bazı maçlarda olay çıkardığı için 6222 sayılı 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'dan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

"ALKOLLÜYDÜM HATIRLAMIYORUM"
Altay kalecisine korner direğiyle saldıran Göztepe taraftarı Nihat Aydın, "Bir anda kendimi kaybettim. Alkollüydüm, kendimden geçtim. Yaşananları hatırlamıyorum, pişmanım" ifadesini vermişti. Aydın, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİ KULÜP ORTAK AÇIKLAMA YAPTI
Göztepe ve Altay'dan olay sonrası ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, "İzmir'in asırlık kulüpleri Göztepe ve Altay'a; dolayısı ile Türk sporuna itibar suikasti yapılmıştır. Her iki kulüp olarak tüm taraftarlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz. Olaya karışan tüm suçluların tespiti ve cezalandırılması için konunun yakından takipçisi olacağız. Bu olayın, Türk sporu için çok önemli bir dönüm noktası olmasını arzu ediyoruz. Yaralı taraftarımıza ve sporcumuza acil şifalar diliyoruz. Bu tür olumsuz olayların ülkemizde bir daha yaşanmaması için tüm tarafların iş birliği içinde, spor terörü ile mücadele etmesi ortak dileğimizdir" ifadeleri yer almıştı.

 

Editör: Haber Merkezi