Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yarı finale yükselerek Türkiye'nin gururu oldu. 69 kiloda ringe çıkan Sürmeneli, Ukraynalı rakibini 5-0 yenerek adını yarı finale yazdırıp bronz madalyayı almayı garantiledi. Son dünya şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli'nin hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. 

BUSENAZ SÜRMENELİ YARI FİNALDE

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda milli boksör Busenaz Sürmeneli tarih yazıyor. 69 kiloda ringe çıkan Sürmeneli, Ukraynalı rakibini 5-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı ve madalyayı garantiledi. 23 yaşındaki sporcu ayrıca, kadın boksunda olimpiyat madalyasını garantileyen ilk Türk sporcu olarak tarihteki yeri aldı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boks branşında kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, yarı finale yükseldi ve olimpiyat madalyasını garantiledi.

Kokugikan Arena'da çeyrek finalde Busenaz, Ukraynalı sporcu Anna Lysenko'yla mücadele etti.

Son dünya şampiyonu Busenaz, rakibi karşısında ilk rauntta 5 hakemden de tam puan aldı. İkinci rauntta da agresif bir oyun sergileyen milli boksör, yine bütün hakemlerde tam puan almayı başardı. Son rauntta da üstünlüğünü sürdüren Busenaz Sürmeneli, yarı finale adını yazdırdı.

Busenaz, aynı zamanda tarihe geçti. 23 yaşındaki milli boksör, kadın boksunda olimpiyat madalyasını garantileyen ilk Türk sporcu olarak tarihteki yeri aldı. Busenaz'ın yarı final mücadelesi 4 Ağustos'ta gerçekleşecek.

"13 SENEDİR GECEMİ GÜNDÜZÜME KATTIM"

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda yarı finale çıkan Busenaz Sürmeneli, olimpiyat madalyasını garantiledi.

Busenaz Sürmeneli: "Annemler, babamlar efsane boksörlerin maçlarını izlemek için sabah saatlerine alarm kurarmış. Düşünsenize şimdi aynısı benim başıma geliyor. Çok mutlu ve gururluyum"

13 senedir gecemi gündüzüme katarak ben bu madalya için hazırlanıyorum. O inanç, yürek, kapasite Türk kadınında her zaman vardır

Tarihe geçtik. İnşallah bizim gibi nice kardeşlerimiz de olimpiyat madalyaları kazanır. Türkiye'me, kulübüm Trabzonspor'uma selam olsun. Trabzonspor'a ilk olimpiyat madalyası gidiyor. Bunun da ayrı bir gururu var

Biz bir tarih yazdık. Bronz madalyayı garantiledik ama altın madalyayla noktayı koymak istiyoruz. Busenaz bir model oldu. İnşallah alttan daha da nice sporcular gelir ve bu bir başlangıç olur.

BUSENAZ SÜRMENELİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

26 Mayıs 1998 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Busenaz Sürmeneli boksa 10 yaşında başladı. Busenaz Sürmeli, Trabzon’da yaşıyor ve haftada 16 saat spor yapıyor. Genç sporcunun idolü ise Vasly Lomachenko. Sürmeneli’nin gençlere tavsiyesi ise şöyle “Siz başlayın spor sizi bırakmaz”. Daha önce de Rusya’nın Ulan Ude kentinde gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda milli sporcu Busenaz Sürmeneli, altın madalyanın sahibi oldu.

Editör: Haber Merkezi