Çin’in Wuhan şehri, şu anda binlerce kişiyi etkisi altına alıp yaklaşık 500 insanın ölümüne neden olan koronavirüsünün ilk tespit edildiği yerdi. Koronavirüsünün tespit edilmesinin ardından Wuhan’da 23 Ocak’ta karantina ilan edilmişti.

 

Wuhan sakinleri, insanlık tarihinin yaşadığı en büyük karantinalarından birini yaşıyor. 23 Ocak’ta ilan edilen karantina ile beraber şehirdeki bütün toplu taşıma durduruldu. Toplu taşıma ile beraber şehirde kişisel araç kullanımı da karantina boyunca yasaklandı. Marketler, hastaneler ve kolluk kuvvetleri merkezleri haricinde bütün kurumların kapandığı şehrin yollarında sadece resmi araçlar ve gıda taşıyan araçlar bulunuyor.

Karantina ile beraber yaklaşık 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan, tam bir hayalet şehre dönüştü. ABC News’in drone ile çektiği görüntülerde şehrin sokakları ve yolları bomboş görüntülendi. Videoda sadece yolda seyir halinde bulunan iki resmi araç ve bir bisikletli görünüyor.

Yaklaşık 45 milyon insan karantina altında
Wuhan’da tespit edilmesinin ardından hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden koronavirüsü nedeniyle Wuhan’la beraber 15 şehirde daha karantina ilan edildi. Söz konusu 15 şehirde yaklaşık 45 milyon insan yaşıyor.

Liverpool Üniversitesi’nden kentsel tasarım uzmanı olan Fei Chen, toplu taşımanın durdurulmasının insanların toplu halde seyahatlerini engelleyerek virüsün yayılmasını engelleyeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi