Mehmet Akif Ersoy, FSM köprüsünde 150 km hızla giden bir aracın kendisine arkadan çarptığını söyledi. Aracında ciddi bir hasar meydana gelen Ersoy, "Az önce FSM çıkışında kaza yaptık. Daha doğrusu bizden önce bir kaza olmuş, trafik polisleri araçları durduruyordu. Hepimiz yavaşladık ama arkadan gelen bir araç sanırım 150 km ile falan bana çarptı” ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, ölümden dönen ünlü sunucuyla ilgili Mehmet Akif Ersoy kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? sorularına yanıt aranıyor.

Televizyon kariyerine 2009 yılında dört dilde yayın yapan 6 News kanalında muhabir olarak başladı. Mehmet Akif Ersoy, günümüzde HaberTürk'te haber ve tartışma programları sunuyor.

 

Libya'da 2011 yılında iç savaşın yaşandığı dönemde bu ülkeye giden Mehmet Akif Ersoy, Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ile ölümünden önce son röportajı gerçekleştirerek dikkat çekti. Arapça bilmesi ve bölge coğrafyasına olan ilgisi dolayısıyla Kenya'dan Somali'ye, Libya'dan Yemen'e, Suriye'den Irak'a birçok ülkede çeşitli görevlerde bulundu

MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

8 Ocak 1985 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Tiyatrocu babası bir dönem yerel gazete çıkardı.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde tamamladı.

Medya kariyerine 2009 yılında 6 News televizyonunda muhabir olarak başladı. Aynı yıl TRT'ye transfer oldu. 2010 yılında TRT Türk'ün Etiyopya Addis Ababa temsilciliği görevine getirildi.

2011 yılında başta Libya, Yemen, Şam, Erbil olmak üzere pek çok noktada TRT temsilcisi ve savaş muhabiri olarak görev yaptı. Aynı yılın içinde TRT Türk Trablus ve Sana muhabirliği görevini yürüttü.

2011 yılında Libya lideri Muammer Kaddafi ile ölümünden önce gerçekleştirdiği röportajıyla adından söz ettirdi.

Mehmet Akif Ersoy iş hayatına 2012 yılında TRT Mısır temsilcisi olarak devam etti. 2013 yılında TRT Arapça Koordinatör Yardımcılığı görevine getirildi.

2014 yılında TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

2015 yılında 'Zenga Zenga' adlı Muammer Kaddafi belgeselini yayınladı. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Ortadoğu ve İslam Coğrafyası Sorumlu Başkan Müşaviri olarak atandı.

2016 yılında Dış Politika Dergisi Genel Yayın Yönetmeni oldu.

2017 yılında Habertürk TV'de çalışmaya başladı. Burada 'Manşet' programını ve 'Nedir Ne Değildir?' programlarını sundu.

'Tünel - Gazze'de Yaşamak' adlı kitap yazdı.

1985 doğumlu olan Mehmet Akif Ersoy, 2021 yılı itibarıyla 41 yaşındadır.

Mehmet Akif Ersoy 1.81 metre boyunda, 79 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @maersoy, Twitter'da @ersoyakif1 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Editör: Haber Merkezi