Henüz altı-yedi yaşlarındayken futbol hayatına başlayan Ömer Erdoğan, 17 yaşında profesyonel futbolcu oldu. Yaşamına Almanya’da başlayan Erdoğan, Türkiye’de Galatasaray, Malatyaspor ve Bursaspor gibi güçlü takımlarda yer aldı, ilk teknik direktörlük deneyimini ise Karagümrük’te yaşadı. İşte, Hatayspor’un yeni teknik direktörü Ömer Erdoğan’ın hayatı ve kariyeri…

ÖMER ERDOĞAN KİMDİR?

3 Mayıs 1977 Almanya Kassel doğumlu olan Ömer Erdoğan, 87 kg ve 1.91 boyunda.

HATAYSPOR’UN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖMER ERDOĞAN’IN HAYATI VE KARİYERİ

İlk yılları

Futbola Almanya'da başladı. Babası altı-yedi yaşlarında bir altyapı takımına gönderdi. Sürekli idmanlara, maçlara götürdü. Futbolcu olmasında büyük katkısı vardı. 17 yaşında profesyonel oldu.

18 yaşında Hamburg şehrinin bir takımı olan St. Pauli'ye transfer oldu. 1998-99 sezonunda teknik direktör Hikmet Karaman'ın isteğiyle Erzurumspor'a transfer oldu. Burada iki sezon görev aldıktan sonra takımdan ayrıldı. 2001-02 sezonunda Diyarbakırspor'a transfer oldu ve iki sezon forma giydikten sonra Galatasaray'a transfer oldu.

Galatasaray

2002-03 sezonunda Fatih Terim tarafından büyük umutlarla Galatasaray'a transfer edildi. Fatih Terim'in Galatasaray'a kaptanı Bülent Korkmaz ve Barcelona'dan yeni transfer Frank de Boer'i tercih etmesi nedeniyle daha çok yedek kaldı. İlk yarıda birkaç maçta sonradan oyuna girdi. İkinci yarıda Galatasaray takımında gençleştirme operasyonu olunca bazı futbolcular kadro dışı kaldı ve Ömer düzenli olarak forma şansı buldu. Fakat Galatasaray'da Terim'in istifası ile göreve gelen teknik direktörlüğe Hagi, eski futbolcular affetti ve Ömer tekrar yedeğe düştü. Sezon sonunda da takımdan ayrıldı.

Malatyaspor

Galatasaray'dan Malatyaspor'a transfer oldu ve iki sezon forma giydi. Malatyaspor'da son maçlarda dört gol atarak dikkat çekti ve birçok kulübün dikkatini çekti.

Bursaspor

2006-07 sezonu öncesinde Bursaspor'a transfer oldu. Oyunuyla herkesin takdirini kazanan başarılı oyuncu, Bursaspor'da kaptanlığa kadar yükseldi, A millî takıma seçildi. 13.05.2013 tarihinde Bursa'da oynanan Bursaspor-Eskişehirspor maçı ile aktif futbol yaşantısına son vererek futbolu Bursaspor'da bıraktı.

Millî takım kariyeri

İlk kez 30 Nisan 2003 tarihinde Türkiye A2 ile Almanya'ya karşı giydiği maçta millî oldu.

Türkiye A takıma ilk kez 27 Ağustos 2010 tarihinde aday kadroya çağrıldı.

Antrenörlük kariyeri

Ömer Erdoğan futbolculuğu bırakmasının ardından 2013 yılında antrenör oldu ve Ertuğrul Sağlam'ın Eskişehirspor'un başına geçmesiyle bu takımda yardımcı antrenörlük görevini üstlendi.

Tuzlaspor'da yönetim kurulu üyeliği yapan Ömer Erdoğan, Karagümrük ile ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadı.

Süper Lig'in yeni takımı Hatayspor'un yeni teknik direktörü Ömer Erdoğan oldu. Yapılan resmi açıklamada Ömer Erdoğan ile 1 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi