Türk Eğitim-Sen, millî bir meselede daha göğsümüzü kabarttı…

Bir dilci ve yazar olarak, Genel Başkan Talip Geylan ve ekibini kutluyorum.

Âlemin menfaat, yancılık ve liyakatsiz kadro derdine düştüğü bir devirde, Türk hikâyeciliğine, Türk dili ve kültürüne katkıda bulunmak ve Türk dili ve hikâyeciliğinin ustası Ömer Seyfettin’i yâd etmek böyle olurdu…

Türk Eğitim-Sen tarafından Türkçenin millî kalemi ve büyük Türk milliyetçisi Ömer Seyfettin’in ölümünün 100. yılı münasebetiyle düzenlenen hikâye yarışması sonuçlandı…

Ortaöğretim öğrencileri, üniversite öğrencileri ve Türk Eğitim-Sen üyeleri olarak üç kategoride yapılan yarışmaya 670 hikâye katılmış…

*

Öncelikle eğitimdeki bunca problemin, koronavirüs belasının getirdiği bir sürü meselenin içinde sabırla ve istikrarlı bir program dâhilinde bu yarışmayı neticelendirme başarısını tebrik etmemek mümkün değil…

Türk öğretmen teşkilatına yakışan da budur…

İktidarın eğitim ve mali politikalarını günlük takip eden, millî konularda destek olan ama her eğitim personeli ve üyesinin sosyal ve ekonomik hakları için hem iktidarla hem de muhalefet cephesiyle amansız bir mücadeleye girişen Genel Başkan Geylan, kültür ve sanata da gereken ihtimamı gösteriyor.

Birilerinin yancılık, güç kullanarak liyakatsiz ve basiretsiz kadrolar oluşturma gayretine rağmen Türk Eğitim-Sen, Türk eğitim ordusunun takdirini kazanmaya devam ediyor.

Cumhur İttifakı’nı ve milletin başındaki belaları umursamaz sarı sendikalara inat” atılım ve başarılarını sergiledikçe de üye sayısını arttırmaya devam ediyor…

*

Türkiye Kamu-Sen’in güçlü sendikası Türk Eğitim-Sen’in Türk dili ve kültürüne Ömer Seyfettin’in zengin Türkçesinin bereketiyle ürettiği hizmet, meyvelerini kısa sürede verecektir.

Unutulmamalıdır ki, “Marifet, iltifata tabidir”. “Türk milletinin asil evlatları” arasından küçük bir ışık, küçük bir destek bekleyen çok sayıda yazar, çizer, sanatçı ve sinemacı da çıkacaktır…

Benim Talip Geylan Bey’den tek ricam, bu üç kategoride dereceye giren eserleri kitaplaştırıp yayınlaması…

Yarışmaya katılan sayısına bakıldığında sendika üyeleri arasındaki çokluk, sevindiricidir. Atatürk’ün gelecek nesilleri emanet ettiği Türk öğretmenine layık olduğu yeri temin etmek zorundayız. Çiftçiden doktora, işçiden mühendise, erden generale, milletvekilinden cumhurbaşkanına kadar hepsini yetiştiren öğretmendir ve kutsaldır!

Türkçe, Türk’ün ana yurdudur” ve “Ses bayrağımızdır”.

Topraklarımıza ve dilimize saldırılar yoğundur. Muhteşem eğitim, bilim, sanat ve kültür dili Türkçemiz, şahlanmak, Turan’a yol almak ve Türk dünyası ile ortak alfabede buluşmak zorundadır…

*

Gelelim “Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması” nda dereceye giren yeteneklere…

Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi’nde Ülkü Sena Köktepe’ninSon Uyku’ isimli hikâyesi birinci, Bengül Kartal’ınİki Damla Yaş’ isimli hikâyesi ikinci, Aslıhan Doruk’un ‘Ebedi Yiğit, Adı Yok Şehit’ isimli hikâyesi ise üçüncü oldu. Jüri Teşvik Ödülü’nü Hatice Rumeysa Kahraman’ın ‘Yalnız Şair’ isimli hikâyesi aldı.

Yükseköğretim Öğrencileri Kategorisinde Selahattin Eğe’nin ‘Akıbet’ isimli hikâyesi birinci, Deniz Buğra Çarboğa’nın ‘Ulak’ isimli hikâyesi ikinci, Ceren Türkkan’ın ‘Merdümgiriz’ isimli hikâyesi ise üçüncü oldu. Jüri Teşvik Ödülü ise Çağla Aksan’ın ‘Lavinia’ isimli hikâyesine verildi.

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu- Sen’e bağlı sendika üyeleri kategorisinde Mehmet Kılıç’ın ‘Anadolu’ isimli hikâyesi birinci, Rizvan Yıldızhan’ın ‘Adamın Mevsimleri’ adlı hikâyesi ikinci, Mirac Furkan Bayar’ın ‘Alınyazı Saatleri’ hikâyesi ise üçüncü olurken, Jüri Teşvik Ödülü’nü Onur Ünlütürk’ün ‘Emanet’ isimli hikâyesi aldı.

Hocam Yahya Akengin, Prof. Dr. Ayfer Yılmaz, Doç. Dr. Fatih Sakallı, Doç. Dr. Yılmaz Yeşil ve Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Firdes Işık’a teşekkür ediyorum bu titiz çalışmaları için… Bereketli ve hayırlı olsun!

Türk Eğitim-Sen, Ömer Seyfettin’e layık muhteşem bir törenle eser sahiplerini şereflendirecektir...

Genel Başkan Talip Geylan’ın şahsında, selam olsun gönül erlerine! Selam olsun Türk milletinin asil evlatlarına!