MasterChef Türkiye yeni bölümü Mardin'de çekilecek ve Anadolu yemekleri üzerine sergiler düzenleyen ve kitaplar çıkaran Şef Ömür Akkor programa konuk olacak. Merakla beklenen Ömür Akkor'un da yer aldığı yeni bölüm bu akşam ekranlara gelecek. Şef Ömür Akkor Selçuklu Mutfağı adlı eseri  ile Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı ödülünü almıştır. Peki Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nereli?

ÖMÜR AKKOR'UN SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Şef Ömür Akkor ile "Anadolu'nun Binlerce Yılı" başlıklı canlı yemek sergisi ön gösterimi Nevmekan Selimiye'de gerçekleştirildi. Ömür Akkor, Anadolu'nun hem yemeklerini hem de tarihini aynı masaya topladıklarını belirterek, Anadolu'nun tarihiyle, yemeğin tarihi bir arada başladığını söyledi.

Ömür Akkor

Akkor, dünya tarihinde yemeğin büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Dünyanın yemek konusunda bize dönmesi gerekiyor. Çok yanlış bir yöne bakıyorlar. Burası yemeğin kalbi, Anadolu yemeğin doğduğu coğrafya. Aslında amacım bu sergiyi yurt dışına taşımak. Bizim için tarhana, ekmek, bazlama çok bilindik ama dünya bunların hepsinden habersiz yaşıyor. Sergiyi dünyanın başka coğrafyalarına taşımamız gerekiyor. Bu sergiyi Anadolu'nun yemek kültürünün merkezi olduğunu ispat etmek için yaptım." dedi.

ÖMÜR AKKOR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

MasterChef Türkiye'ye katılan ünlü şef Ömür Akkor, 1975 yılında Kilis'te doğdu. Uludağ Üniversitesi'nde İktisat okudu. 5 yıl Bursa‘nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına aldı. 105 yıldır devam eden ve Türkiye’nin en eski arkeolojik kazısı olan Alaca Höyük’te kazı çalıştayı ekibinde şef olarak bulunmakta ve 4000 yıllık yemekleri hayata geçirmektedir. Son 15 yıldır Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için 81 ili gezmiş ve “Türk mutfağı için 250.000 km” projesini tamamlamıştır.

'Bursa Mutfağı' kitabını hazırladı. 'Bursa Mutfağı' kitabı, Bursa'nın 500 yıllık yemek kültürünü masaya yatıran ilk yemek kitabı oldu. Kitap Mart 2009 tarihinde yayınlandı. Kitapta ilk kez yayınlanarak dünya mutfak literatürüne giren 140 tarif yer alıyor.

'Yemek kitapları Nobeli' olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'a katılan Muhammed Ömür Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü.

ÖMÜR AKKOR INSTAGRAM ADRESİ NEDİR?

Ünlü Şef Ömür Akkor'un ınstagram adresi "omurakkor" dur. Şef Akkor'un sosyal medya hesabında ise 709bin takipçisi bulunmakta. 

ÖMÜR AKKOR KİTAPLARI

Osmanlı Mutfağı

Bursa Mutfağı

Ayet ve Hadisler Işığında İlk Dönem İslam Sofrası

Türk Mutfağından Pratik Tarifler

Sağlıklı Şekersiz Tatlılar

Seljuk Cuisine-A Chef's Quest Fır His Soulmate / Selçuklu Mutfağı

Healthy Desserts-With Naturel Sweeteners / Şekersiz Tarifler

Best Egg Recipes-From The Ottomans To The Contemporary Turkish Cuisine / Yumurtalı Tarifler

Practical Recipes-In Turkish Cuisine / Pratik Tarifler

Editör: Haber Merkezi