Basketbol sezonu başlarken çoğunluğun aklı, mantığı Anadolu Efes - Fenerbahçe finalini işaret ediyordu. Anadolu Efes, sezonun flaş takımı Beşiktaş’ı yarı finalde elerken hiç zorlanmadı. İki taraf arasında sıklet farkı vardı elbette. Siyah Beyazlılar beklenen direnci biraz da bu yüzden gösteremedi. Anadolu Efes, tüm unsurlarıyla ve tam bir ciddiyetle hem BSL finaline kalma mücadelesi yaptı hem F4 provası. Kırmızı Mavililer final four’a yükselerek giriyor. Larkin, Moerman, Dunston ve Beaboua’da ritim bulmaya başladı. Bugünkü CSKA maçı sadece iki yıl öncenin rövanşı değil. Lig sonuncusu takımın ve koçunun kısa sürede favorisi olduğu organizasyonda hak ettiği kupaya uzanma yolunda ilk viraj. Bakalım yine favori olan Anadolu Efes’in yarım kalan rüyası gerçeğe dönüşecek mi bu defa? Yolun açık, kupa senin olsun Anadolu Efes.

Yarı finalin diğer ayağı çok daha zorluydu. Karşıyaka, Fenerbahçe’ye adeta kök söktürdü. Basketbol kalitesi tartışılır belki ama mücadele üst seviyedeydi. İlk maçta Fenerbahçe, De Colo’nun müthiş performansıyla kazandı. İkinci maçta De Colo ve Pierre yoktu, ibre Karşıyaka’ya döndü. Döndüren Metecan Birsen’di. Genç oyuncu, M’Baye ve Morgan’la maçı ve saha avantajını Karşıyaka’ya kazandırdı. Metecan, alt yapısından yetiştiği Fenerbahçe’de tutulsa, oynatılsa bu seviyeye daha erken gelecekti. Melih de bu kadar yalnız kalmayacaktı belki!

Üçüncü maçta galibiyete yaklaştı Karşıyaka. De Colo ve Melih’in birlikte atması çıkardı cendereden Fenerbahçe’yi. Dördüncü maçta da Karşıyaka, yine müthiş direnç koydu ortaya. Fenerbahçe, Guduriç’in yine karavana atmasına rağmen farkı 12’ye kadar çıkardı. Vesely ve De Colo’nun sakatlanmasından sonra Karşıyaka Henry ve Morgan’la öne geçti. Seriyi uzatmaya yakındılar. Onların her attığına Melih tek başına cevap verdi bu kez ve takımını finale taşıdı. Fiziksel, mental yorgunluğun damga vurduğu seri izledik. Yoğun trafikten gelen Karşıyaka sıkıntıyı daha çok yaşadı. Ancak İzmir ekibine kaybettiren kötü tercihler kötü şut yüzdesi oldu. Her şeye rağmen müthiş bir seri izleten iki takım da övgüyü hak etti. Gözler şimdiden F4 sonrası Anadolu Efes – Fenerbahçe serisine çevrildi.