Ahmet Nur Çebi’nin yabancı hakem talebi, hakem camiasında büyük tepki aldı ve infial yarattı. Sayın Çebi acaba bu sözleri sarf ederken Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak mı, yoksa Kulüpler Birliği Başkanı olarak mı konuştu? Diğer kulüp başkanlarının da görüşünü aldı mı acaba? 50 yıl önce kapatılan bir defter, yeniden dillendirilirken, bu işin detayı hiç düşünülüyor mu ? Yabancı hakem çağırınca maçlarımıza Avrupa’nın Elit hakemlerinin gelebileceğimi düşünülüyor? Lütfen hayal görmeyelim, elit ve 1. kategori hakemlerinin maç trafikleri zaten çok yoğun. Sürekli davet almasına rağmen Cüneyt Çakır, Suudi Arabistan’a gitmeye zaman bulamıyor. Alman Brych, Hollandalı Kuipers, İspanyol Lahozgibi 27 Elit isim ancak kendi ligleri ve Şampiyonlar Ligi’ne yetişebiliyorlar. Bize gelecek yabancı hakemler, en fazla bizim orta seviyedeki hakemlerimizle aynı düzeyde olacaklardır.

Bugün ülkemizde 4 hakemin bir maç için aldığı ücret 3000 avro ya yakındır. İyi de, yabancı hakem gelince, VAR görevlileri yerli mi olacak? Yabancı hakem geldiğinde bu maliyet 30.000 avroya çıkar. Bu rakama yol ve konaklama giderleri dahil değildir. Pandemi nedeniyle uluslararası uçuşlardaki fiyatları ve uçuşa kısa süre kala alınan biletlerdeki ücret yüksekliğini düşündüğümüzde 6 hakemin maliyetinin maç başına 50 bin avrodan az olmayacağını düşünen var mı? Kulüpte çalışan personelinin maaşını ödeyemeyenler, bu maliyeti karşılayabilecekler mi?

Başkan Çebi diyor ki “Sadece derbilere yabancı hakem gelsin.” Sayın Çebi, bizde hakem hataları büyük takımların birbirleriyle oynadıkları maçlardan çok, büyük takımların, diğer takımlarla oynadıkları maçlarda oluyor. Kulüpler Birliği’nin diğer üyeleri bu konuda ne düşünüyor acaba?

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği de yayınladığı bildiri ile Ahmet Nur Çebi’ye sert bir tepki verdi. Dernek Genel Başkanı Sayın Dr.Abdurrahman Arıcı’nın siyasi kariyeri ve TFF Temsilciler Kurulu Başkanlığı da yapıyor olması, bu bildiriye ayrı bir güç veriyor.

Ahmet Nur Çebi dün Sevgili İsmail Er’e verdiği röportajda hakemlerin yıpratılmaması için bu fikri ortaya attığını söylüyor. Sayın Başkan bu öneriyi yapıyorsa, Kulüpler Birliği Başkanı olarak, hakemliğin problemlerini çözmek için adım atmalı, hakem saygınlığını zedeleyen demeçleri önlemeli, önüne gelen herkesin hakaret içeren bildiri ve demeçlerine yaptırım getirmeli.