ÖNDER İmam Hatipler Derneği tarafından 2007 yılında kurulan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, 8. Genel Kurulu’nu İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirdi. Dernek yönetimi, üyeleri, gönüllüleri ve imam hatip camiasının katılımıyla düzenlenen program, Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Hafızı Mustafa Karahüseyinoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Enerjimizi gençlerimizden alıyoruz

Genel Kurul’da açılış konuşmasını yapan Öncü Spor Genel Başkanı Yavuz Kurt,

“Öncü olmak, ahlakıyla spora kimlik kazandırmaktır. Sporun dilinde herkesi kuşatmaktır. Bunu, çok çalışarak, değerlerimizden ayrılmadan, ideallerimizden sapmadan, hep birlikte omuz omuza çalışarak başardığımızı düşünüyorum. Çünkü enerjimizi aydınlık gençlerimizden, imam hatip neslinden alıyoruz” dedi.

Kulüp olarak; tarihine, kültürüne ve ruh köküne bağlı olan, her zaman iyinin, güzelin ve doğrunun yanında duran, önüne koyduğu büyük hedefler doğrultusunda mücadele veren öncü nesiller yetiştirme gayreti içinde olduklarını kaydeden Kurt, “İmam hatip okullarında yeşeren fidanlarıyla Türkiye, ümmetin umudu ve sancaktarıdır. Ülkemizin yarınları için, davamızın geleceği için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sporcuların yüzde 15’i imam hatipli olacak

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ise, gençlerin sporla daha fazla aidiyet sağladıklarını, sporun içinde kendilerini daha iyi hissettiklerini ve sporcu bir neslin daha iyi fikirler ürettiğini söyledi. Sporun kitap okuma halkası veya eğitim çalışması kadar gençler üzerinde dönüştürücü ve istikamet üzere olma noktasında etkisi olduğunu belirten Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü: İzcilikle başlayan Öncü Spor, Türkiye genelinde spor kulüpleri kurarak, Anadolu’nun dört bir yanındaki gençlerimize ulaşmaya çalışarak bu çabayı ortaya koydu. İnşallah imam hatiplerdeki bütün gençleri kuşatacak, her okulu sporla buluşturacak çalışmalar yapmaya gayret edeceğiz. Bu noktada lisanslı sporcuların önemi daha da artıyor. Şu anda tüm öğrencilerin yüzde 15’i imam hatipli, bu bağlamda Türkiye’deki lisanslı sporcuların yüzde 15’inin imam hatipli olması noktasında gayret edeceğiz. Madalyalar alan, bizleri olimpiyatlarda temsil eden sporcuların da imam hatip ailesinin içerisinden çıkması noktasında gayretimiz olacak.

 Spor eğitimin bir parçası

Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da konuşmasında sporun sadece bir yarış  değil, eğitimin bir parçası olduğunu ve destekleyici bir unsur olduğunu söyledi. Sağlıkta ve güvenlikte de sporun önemli bir rolünün olduğunu belirten Hacıcaferoğlu, “Sporun tüm dünyayı birleştirici bir özelliği de var. Sporun evrensel değerlerine baktığımızda bizim değerlerimize çok uzak olmadığını görüyoruz. Maalesef biz kendi değerlerimizi tam yansıtamamışız. Bugün Uzakdoğu sporunun temelindeki prensipler; rakibe saygı, bedene saygı, çevreye saygı bizim örf ve geleneklerimiz arasındadır. Değerlerimizle birlikte dünya sporunda söz sahibi olursak dünyayı dönüştürücü bir rolümüz de olur” diye konuştu.

İmam hatipler sporda da öncü

AK Parti İstanbul Spor Komisyonu Başkanı Serhat Karadağ da yaptığı konuşmada, eski milli güreşçi ve devlet sporcusu olduğunu belirterek, “İmam hatip deyince bizim güreşçilik yıllarımızda akan sular dururdu” dedi. İmam hatiplerin her konuda olduğu bu konuda da öncü olduğunu belirten Karadağ, “Türk sporunda madalya sıkıntısı çektiğimiz dönemlerde İstanbul İmam Hatip’ten Dursun Kılıç hocamız ve Hızır Sarı arkadaşımız çıktı. Kadıköy İmam Hatipten, Anadolu’nun pek çok köşesinden şampiyon kardeşlerimiz çıktı” ifadelerini kullandı.

Yeni branşlarda uğraş vereceğiz

Divan teşekkülü, raporların ibrası ve tüzük tadilatı ile devam eden Genel Kurulda yapılan oylamada Hüseyin Kara, Öncü Spor’un yeni başkanı oldu. Genel Kurul, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. Bir teşekkür konuşması yapan Kara, lisanslı sporcu sayısı ve müsabık sporcu sayılarının artması yönünde girişimlerde bulunacaklarını söyledi. 1 milyon 300 bin öğrenci kapasitesine sahip imam hatip okullarında branş branş yetenekli öğrencileri bularak liglerde mücadele etmeye başlayacaklarını aktaran Kara sözlerini şöyle tamamladı: Anadolu’yu bir alt yapı sistemi haline getirip Kulübümüze elit sporcular kazandırmak üzere çalışmalar yapacağız. Okulu, spor salonu ve yurdu olan imam hatip okullarımızda ciddi, doğru bir yapılanma ile kendi sporcu eğitim merkezlerimizi oluşturacağız. Ülkemizin geleceği olan gençlere ulaşma noktasında güncel yeni branşlarımızla ciddi uğraşlar vereceğiz.

Editör: Haber Merkezi