Tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüsü hayatı durma noktasına getirdi. Devletimizin almış olduğu önlemler sayesinde “pik” noktasına yaklaştığımızın işaretlerini görebiliyoruz. Kurallara uyup evde kalırsak, sosyal mesafe, izolasyon ve hijyen kurallarını ihmal etmezsek, büyük dünya ülkelerine göre, bu işi en az hasarla atlatmış olacağız inşallah...

Spor alanlarına geri dönüş ne zaman olacak sorusunun cevabı ise halen yok maalesef. Hastalığın grafiği inişe geçmeden önce sportif faaliyetlerin başlaması için tarih vermek, falcılıktan başka hiçbir şey değil. Ama herkes ısrarla bir tahminde bulunuyor. Hatta daha ileri gidip seyircisiz şu tarih, seyircili bu tarih diyenler bile var. Ligimiz durdurulmadan önceki son hafta oynanan seyircisiz maçlarda gördük ki, futbol seyircisiz olmuyor. Seyirci olmayınca kimse maça konsantre olamıyor, böyle olunca da maçlar sessiz sinemaya benziyor. Müsabakaların seyircisiz oynanması düşüncesi hiç akla yatkın gelmiyor. Eğer sahalara döneceksek, mutlaka seyircili dönmeliyiz. Sahalara dönme kararının verilmesinde de, acele edilmesi son derece riskli olur. Spor alanları bu virüsün bulaşması ve çoğalması için ideal bir ortam. Tabii ki, Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve federasyonlarımız liglerin başlaması konusunda mutlaka bilim kurulunun tavsiyesini alıp uyacaktır.

İLYAS AYAN’A VEDA

Türk hakemliği gerçekten beyefendi bir hocasını daha kaybetti. Eski Beynelmilel hakemlerimizden, MHK’da uzun yıllar görev yapmış, Türk hakemliğine, özellikle Adana ve civar illerdeki hakemlere büyük katkısı olan İlyas Ayan hocamızı ebediyete uğurladık. Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun sevgili hocam, hakkını helal et.