‘BARIŞ PINARI HAREKÂTI’ MASKELERİ DÜŞÜRDÜ

Her şey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “TSK, Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştır” sözleriyle başladı. Türk askeri, bir taraftan sınıra ilerliyor, diğer taraftan “Nereye gidiyorsunuz?” diye soru soran gazetecilere, “Düğüne” diye cevap veriyordu.

HDP’LİLERE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türkiye’de maskeler düşmeye, gerçek kimlikler ortaya çıkmaya başladı. HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, Türkiye’nin, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı harekâta ilişkin yazılı açıklama yayımlamış, teröristlere karşı yürütülen operasyonla ilgili “Meşru olmayan savaş” yakıştırmasını yapmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında, Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin açıklamaları nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni alenen aşağılama’ suçlarından soruşturma başlattı.

ABD’YE KÜSTÜLER

Birgün gazetesi, 8 Ekim’de “ABD onaylı operasyon” manşetiyle çıktı. Türkiye’nin kararlılığını görünce, 9 Ekim tarihli gazetelerinden “Yolun sonu karanlık” başlığını duyurdular. Sanki o bölgede kendi merkezleri varmışçasına, “Sınır nedir”, “Süresi ne olacak” gibi sorular soruyor, diğer taraftan da, ABD’nin, terör örgütü YPG’yi sırtından bıçakladığını söylüyorlardı... Operasyonun başlamasıyla birlikte ise gazete Türkiye’nin birlik ve beraberliğini duyurmak yerine, “Dünyadan tepkiler” başlığıyla, arkamızı dönsek hançeri saplayacakların görüşlerine yer verdi...

KUCAKTAN KUCAĞA GEZEN TERÖRİSTLER!

Emperyalizme karşı mücadele ettiklerini söyleyen, ancak emperyalist ülkelerin kucağından inmeyen teröristlerin yayın organı gibi çalışan Evrensel gazetesi, 8 Ekim tarihinde, düzenlenecek harekâtı “AK Parti-MHP” iktidarını sağlamlaştırmak için yapıldığını ileri sürdü. Türkiye’yi kan gölüne döndürmeye çalışan teröristlerin çaresizliğini gören gazete, 9 Ekim tarihli baskısında “Güvenlik savaşla değil, barışla olur” başlığını attı. Son yıllarda TSK’nın kararlı adımlarıyla terörün bitme noktasına gelmesi, son artıklarının da Suriye’nin kuzeyinde yuvalanması gerçeğini bilen gazete, YPG-PKK’nın bitmişliği karşısında dün “Savaşa karşı, yaşamı savunalım” yalvarmasında bulundu!.. Türkiye’nin, güney sınırlarında teröristlerin hakimiyetinde bir bölge oluşmasını engellemek için başlattığı harekâtla, hem Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanacak, hem de Suriyelilerin terörden arındırılmış bölgelerde huzur içerisinde yaşaması sağlanacak. PKK-YPG terör örgütünün çaresizliği karşısında, hain FETÖ’cüler de çeşitli açıklamalar yapmaya başladı. FETÖ firarisi Tarık Toros, Türkiye’nin, Kuzey Suriye’ye gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin skandal açıklamalarda bulundu. Terör örgütü YPG’ye destek veren ve Türkiye’nin gerçekleştirdiği operasyonla ilgili algı operasyonu yapmak isteyen FETÖ’cü Toros, “Barış Pınarı diyorsunuz, pınar mı bataklık mı göreceğiz. Bu bambaşka bir şey. 3. Dünya Savaşı’nın sesleri bile çıkıyor.” diye konuştu.

Dezenformasyon oyunları tutmadı

Bölgeye barış ve huzur getirmek amacı taşıyan harekat aleyhine sosyal medyada yürütülen manipülasyon girişimlerinde, bazı kullanıcıların Greenpeace pankartını kullanma çabasını başka bir sosyal medya hesabı ortaya çıkardı. Sosyal medyada bir manipülatör, ABD Başkanı Donald Trump’a ait bir bina üzerine asılmış gibi tahrif edilen video görüntüsünü “(Trump) Kürt halkına ihanet etti ve Kürtleri öldürdü.” şeklinde montajladı ancak pankartın altında “Greenpeace” yazısının unutulduğu görüldü. Güvenlik güçleri bu tür paylaşımlarda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatıyor.

Propagandaya 21 gözaltı

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı sürüyor. Mardın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde düzenlenen operasyonda provokatif eylem hazırlığında oldukları, sosyal medyadan harekata ilişkin paylaşımlarıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri” ve “terör örgütü propagandası yaptıkları” gerekçesiyle 21 kişi gözaltına alındı.

 

Editör: Haber Merkezi