Lider DG Sivasspor yenilmiş. Fenerbahçe yenilmiş. Medipol Başakşehir ve Trabzonspor kazanmış ama önemi yok. Çünkü, neresinden bakarsan bak, kazandığın takdirde 10 puanlık fark, üçüncü hafta sonunda 5’e inecek ve şampiyonluk adayları arasında ismin daha büyük harflerle yazılmaya başlanacak.

Rakip Hes Kablo Kayserispor, lig tarihinde en çok yendiğin takımların başında, üstelik ligin dibinde…

Üstelik sezona başladığından bu yana dördüncü teknik direktörünün taktiğine uymak zorunda kalan eski ve takımı tanımayan yenilerden kurulu bir takım. Bu koşullar altında maça başladı. Erken gol buldu. Çok geçmeden, pozisyon vermeden ikincisini de buldu. Sonrasında iş keyif yapmaya kaldı. İkinci yarıda rakip biraz daha dirençli olsa da, kazanması zordu. Sonuçta kazanan Galatasaray, adını zirvedeki takımlar arasına yazdırdı. En azından daha sıkıntılı maçlar dönemi için opsiyon sağladı. Maçın skor tarafını kenara bırakıp sormak gerek… Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, devre arasında “yapacağım, yapacağım” dediği değişiklik, kadroyu gençleştirme hamlesi ne zaman yapılacak? Ya da yapıldı da bizim mi haberimiz olmadı…

Terim, dün en çok tepki verdiği dönemin oyuncularıyla sahadaydı. Pardon, iki yeni transfer (!) Martin Linnes ve Emre Akbaba dışında... Hadi diyelim, Mariano gitmek istedi, olmadı, formu da yükseldi, zaten hep belli bir çizgisi var, kaldı… Ya, Younes Belhanda? Faslı futbolcu, takımın maestrosu olarak sahadaydı. Yönetimin, “Kulübede paslanacaksın, git de oyna. Gidersen aradaki maaş farkını da öderiz” bile dediği iddia edilen Belhanda, gitmediği gibi, ara transfer döneminde uzak kaldığı formayı Terim’den almıştı. İyidir, kötüdür, farklı yorumlanabilir. Ancak, böylesi rahat olması beklenen bir maçta kulübede ‘değişimin işareti’ genç yetenekler beklerken, Belhanda’yı sahaya sürmek, takımın kazanmasını istemekten çok daha fazla anlam taşıyor galiba.

Fatih Terim, tribünle kavga eden, yönetimi dinlemeyen, eli belinde vurdumduymaz futbolu ile çevreye olumsuz enerji yayan Faslıyı, oynatarak farklı bir mesaj mı verdi? Ne bilelim, ara transferde ‘asıl istedikleri’ olmayan Terim, Belhanda’yı oynatarak, “Vazgeçmediğim bir hayalim var” mesajının rövanşına mı yürüdü?