BioNTech firmasının CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin'ın yaşlanma hakkındaki yaptığı açıklamalar  sosyal medyada birçok kişi tarafından tartışılıyor. Eşi Özlem Türeci ile koronavirüse karşı BionTech aşısını geliştiren Uğur Şahin'ın hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Bu bağlamda Uğur Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli? sorularına yanıt aranıyor.

"HASAR GÖRMÜŞ ORGANLAR GENÇLEŞTİRİLEBİLECEK" 

BioNTech kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Alman Bild gazetesine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yaşlanmanın biyolojik bir durum olduğunu belirterten Şahin, deri hücrelerinin belirli faktörlerle yeniden programlanabileceğinin, yani gençleştirilebileceğinin onlarca yıl önce görüldüğünü söyledi.

Bu faktörlerin mRNA aracılığıyla da hücrelere sızdırılabileceğini anlatan Şahin, "Bir bilim kurgu filmindeki gibi birdenbire yaşlı insanları genç insanlara dönüştüremezsiniz. Ancak belki hasar görmüş bir kalbin veya diğer hasarlı veya eski organların tamamen veya kısmen yaşlanma sürecini tersine çevirebilirsiniz. Bunun bir gün mümkün olacağına kesinlikle inanıyoruz." dedi.

Şahin'in bu sözleri sosyal medyayı ikiye böldü. Kimileri Uğur Şahin'i desteklerken kimileri de eleştridi.. 

UĞUR ŞAHİN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

BioNtech şirketinin İcra Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Uğur Şahin, 29 Eylül 1965'te Hatay'ın  İskenderun ilçesinde dünyaya geldi.

BioNTech'in CEO'su olan Prof. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi'nde çalışmaktadır.

56 yaşındaki Şahin, daha önce de eşiyle birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

İmmünolog ve onkolog olan Şahin, İskenderun'da doğduktan sonra dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göçmüştü.

Babası Köln'deki Ford fabrikasında çalışan Şahin'in hayali doktor olmaktı. Bir fabrika işçisinin çocuğu için ulaşması zor bu hayali gerçek kılan Şahin, bugün eşiyle birlikte Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasında.

Editör: Haber Merkezi