Basketbol liginde normal sezonun bitmesine üç hafta kala hem play off hem de ligde kalma mücadelesindeki görüntü netleşmeye başladı. Covid nedeniyle iki maçın yine ertelendiği ligde Darüşşafaka deplasmanda Gaziantep Basketbol’u mağlup ederek play off biletini cebine koydu. Büyük sürprizler olmazsa, play offun son sırası için Gaziantep Basketbol ve Afyon Belediye kapışacak.

Afyon ekibinin Galatasaray ile oynadığı maçta yaşananlar ve ortaya çıkan sonuç hem play off yarışını hem de kümede kalma müdadelesini etkiledi. Hatalı hakem kararlarıyla oyuncularını da, maçı da kaybeden Afyon, sekizinciliğe çıkma şansını kaçırdı. Galatasaray ise oyununun karşılığı olmayan farklı galibiyete rağmen rahatlayamadı. Çünkü L.H. Fethiye antrenmansız çıktığı maçta Türk Telekom’u devirdi. Sarı Kırmızılılar kalan üç maçında Fenerbahçe, Karşıyaka ve Bursaspor ile oynayacak. En az iki galibiyet almak zorunda. Aksi takdirde daha kolay bir fikstürü olan Fethiye’nin gerisinde kalabilir.

Haftanın en kritik maçı Ormanspor ile Büyükçekmece arasındaydı. Başkent ekibi, tamam mı devam mı önemindeki maçta bekleneni veremedi. Klobucar’ın üçlüklerine teslim oldu.

Büyükçekmece ligde kaldı, Ormanspor neredeyse havluyu attı. Onlara artık üç galibiyet yetmiyor. Galatasaray ve Fethiye’nin kaybetmesini de bekleyecekler.

***

FiBA Şampiyonlar ligine beş takımla başladık, Pınar Karşıyaka’ya kaldık. Erteleme talebi kabul edilmeyince ligdeki Fenerbahçe maçına yerlilerle çıkan ve Avrupa’ya odaklanan Yeşil Kırmızılılar amacına ulaştı. Birindisi’yi en az beş farkla yenmeleri gerekiyordu 19 sayıyla mağlup ederek averajla sekizli finale yükseldi. Aynı başarıyı beklediğimiz Türk Telekom, Strasbourgh deplasmanında adeta kendini imha etti. Kontrolündeki maçı verdiği hücum ribaundlarıyla rakibine hediye eden Galatasaray, Darüşşafaka ve Tofaş’tan sonra şampiyonlar ligine veda etti.