Basketbol Süper Liginde şampiyonluk mücadelesi veren takımlar zaman zaman zorlansalar da, kazanmaya devam ediyor. Tek yenilgiyle zirvede yer alan Anadolu Efes, Tofaş karşısında farkı 23 sayıya kadar çıkardığı maçta sonlarda sıkıştı. Simon’un skorer oyunuyla farkı açan lidere Tofaş, Meija ile cevap verdi. Farkı tek haneye kadar indirdi ama yetmedi. Anadolu Efes, savunmasını da kullanarak önemli bir galibiyet elde etti.

Sıkıntılı günleri atlatamayan Fenerbahçe, Euroligin aksine Süper Ligde öyle veya böyle sonuca gidiyor. Ligin sürpriz takımı Teksüt Bandırma önünde De Colo, Datome, Melih, Lauvergne ve Williams ile etkili olan Sarı - Lacivertliler, Terry’nin pota altında cirit atmasını engelleyemedi. Hummer ve Prewit’inde devreye girmesiyle üçüncü periyotta zorlanan Fener- bahçe yine de kazanmayı bildi. Pota altı

sıkıntısını transferle gidermek isteyen Fenerbahçe Stimac’ı gönderip Malcolm Thomas’ı aldı. Daha atletik ve mücadeleci görünen bu oyuncunun performansı gelecek haftalarda takımın durumunda belirleyici olacak. Görünen o ki Obradoviç’in ne yapsa çözemediği sıkıntılar transferlerle aşılmaya çalışılacak. Karşıyaka, ne yapacağı belli olmayan
Beşiktaş’ı dengeli geçen ilk periyodun ardından Metecan ve Taylor’un oyunuyla geçti. Beşiktaş, Thedore ve McKissic’e eşlik edecek başka oyuncu bulamadı. Maçın ardından maliyeti 450 bin Euro olan koç İvanoviç ile yollar ayrıldı. Galatasaray, Bursaspor önünde en iyi oyunlarından birini sergilemedi. Ancak Harrison’un liderliğinde özellikle hücum ribaundu üstünlüğüyle rahat kazandı.

Ligin üstündeki sakin görüntünün aksine orta ve alt sıralarda mücadele kızıştı. Hem Türkiye Kupası, hem de Play-Off için ilk sekizi hedefleyen takımlar arasındaki makas daraldı. Özellikle Türk Telekom ve Darüşşafaka’nın istikrar yakalaması Afyon Belediye’nin de kazanması bunda etkili oldu.

Türk Telekom - Gaziantep Basketbol mücadelesinde iki takım da yabancıla- rıyla etkili oldu. Skor sürekli el değiştirdi. Buva’nın 26, Rich’in 17, Jelovac’ın 18 sayısına rağmen uzatma bölümünü daha iyi oynayan Türk Telekom, Egemen, Şafak ve Muhammet’ten gelen yerli katkısıyla kazanarak sekizinciliğe yerleşti.

Darüşşafaka, 20 top kaybı yapan Ormanspor’u üçlükler ve yerli oyuncalar Kartal, Sinan ve Doğuş ile rahat geçti. Afyon Belediye, alt sıralardaki rakibi Arel Üniversitesi önünde daha diri savunma yaptı. Hayes’i 10 sayıda tuttu ve çok önemli bir galibiyet elde ederken Erdi de ciddi katkı yaptı. Savunması nispeten zayıf olan Arel Üniversitesi, Hayes durunca bir kez daha kazanamadı.

Haftanın en ilginç maçında Bahçeşehir Koleji, Sigortam Net İtü’yü uzatmada 99 – 94 yenerken çok zorlandı. Golden’ın 41 sayı ile son sözü söylerken, İTÜ’de Goodwin 30, Campell 27 sayı attı. Maçtaki 193 sayıdan sadece altısı yerli oyunculardan geldi.