Türkiye Oryantiring Federasyonu U-14 Türkiye Şampiyonası 3. Kademe Yarışmaları Konuralp ve şehir merkezinde gerçekleştirildi. Şampiyonada 502 sporcu yarışırken aileleriyle birlikte 700'ün üzerinde misafir haftasonunu Düzce'de geçirdi.

Düzce Belediyesi Spor Akademisi, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Düzce Valiliği'nin sporda atılım çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün 'Spor Şehri Düzce' sloganıyla birlikte başarılar da katlanarak artıyor. Birçok branşta Düzce'ye madalya getiren sporcuların yanı sıra önemli şampiyonalarla hem Düzce tanıtılıyor hem de Düzce'nin adı spor alanında markalaşıyor. Şampiyonaların sonuncusu da Türkiye Oryantiring U-14 Şampiyonası oldu.

İLK ETAP KONURALP'TE YAPILDI
Türkiye Oryantiring Federasyonu U-14 Türkiye Şampiyonası 3. Kademe Yarışmalarının ilk etabı Konuralp bölgesinde gerçekleştirildi. 10 il, 30 kulüp ve 502 sporcunun hazır bulunduğu start noktasını farklı parkurların geçilmesinin ardından Antik Tiyatro mevkiinde sona erdi. Yarışmaların ardından Düzce Belediyesi mehteran takımı çaldığı marşlarla sporcu ve ailelerine unutulmaz anlar yaşattı. Misafirlere, Düzce Belediyesi tarafından saray mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Konuralp Pilavı da ikram edildi.

ANTİK TİYATROYA HAYRAN KALDILAR
Yarışmaların ikinci etabı öncesinde tüm sporcular Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ile Antik Tiyatro'da fotoğraf çektirdi. Antik Tiyatro'da konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, desteklerinden dolayı Başkan Özlü ve Vali Atay'a teşekkür etti. Sporcu ve aileleri kazı çalışmalarının devam ettiği Antik Tiyatro'ya hayran kaldı.

DÜZCE ORYANTİRİNG'TE İLK 5'TE
Düzce Oryantiring Federasyonu İl Temsilcisi Necmettin Cengiz, " 10 İlden 30 kulüp ve 502 sporcu burada yaşıyor. Misafirlerin Düzce'yi çok beğendiklerini ifade ettiler. Düzce oryantiring konusunda ilk 5 ilinden biridir. Çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Düzce takımımız da Türkiye ikincisi oldu. Bu da Düzce'nin oryantringte ne kadar başarılı olduğunu göstermektedir. Belediyemiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bize sonsuz katkı verdiler. Gelen misafirlerimizi her zaman Düzce'yi ziyaret etmelerini istiyorum" diye konuştu.

DÜZCE PARKURU SEVİLDİ
Düzce İsmetpaşa Ortaokulu öğrencileri Mert Çakmak, Elanur Yesirci, Nisanur Yasan ve Elif Birce Sakarya, oryantiring yarışmasına sıkı çalıştıklarını belirterek, oryantiring sporuyla birlikte daha sağlıklı olduklarını ve harita okumayı öğrendiklerini kaydetti.

Ankara Başkent Spor Kulübü öğrencileri de arazi yapısını beğendiklerini, spora başladıktan sonra oyun oynamak yerine oryantiring yaptıklarını belirterek başardıkça daha mutlu olduklarını söylediler.

MADALYALAR TAKDİM EDİLDİ
Türkiye Oryantiring Federasyonu U-14 Türkiye Şampiyonası 3. Kademe Yarışmaları ikinci etabı 18 Temmuz Stadyumda başlayarak Anıtpark Meydanında son buldu. Anıtpark meydanında sporcular ve aileleri için müzik dinletileri ve folklor ekipleri sahne alarak hoş vakit geçirdi.
Yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi