Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Dışarıdan ABD, AB, içeriden PKK, FETÖ, CHP, İP, DEVA, Gelecek, HDP, SP unsurları cezaevine girdiği günden bu yana Türk yargısına baskı yapmaya çalışıyordu ama Türk yargısı bu dayatma ve baskılara aldırmadan Osman Kavala’ya karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Osman Kavala, Fransa/Paris doğumlu birisi ve  sıfat olarak iş insanı, insan hakları savunucusu” olarak anılıyor. Türkiye’ye ne kadar Fransız olduğunu anlayın ki, bir gün olsun Türkiye’nin milli bir davasına destek veren ne bir eylemi, ne de bir söylemi olmuştur. Osman Kavala, Türkiye’de bir gün olsun Türk’ten yana olmamıştır. Osman Kavala’yı bildik bileli hep bir etnik fitne peşindedir. Kurduğu tüm vakıf ve dernekler ise hep bu misyonunu yaşatmak içindir. Onu bir gün bir şehit cenazesinde saf tutarken, bir şehit çocuğunun başını okşarken, bir şehit anası ve babasının elini öperken, şehit eşini teselli ederken göremezsiniz. Türkiye olarak Yunan’la kavga etsen Yunanlı, Ermeni’yle kavga etsen Ermeni, PKK ile mücadele etsen PKK’lı olan birisidir.

Böyle birine ABD, AB, PKK, FETÖ sahip çıkar da, Atatürk’ün mirası CHP’yi yönetenler niçin çıldırmış, kudurmuş gibi sahip çıkıyor ki?

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala gibi birine CHP’nin bu derecede sahip çıkması CHP’nin artık bu toprakların yabancısı olduğunun delilidir.

Rusya'nın başkenti Moskova’da 2017’nin 15 Şubat’ında yapılan 'Birleşik Kürt Konferansı'na' PKK’lılarla, YPG’lilerle, CIA ajanlarıyla beraber katılan Osman Kavala’dır.

2014 yılında Brüksel’de “Kürt sorunu” konulu konferansa yine PKK’lılarla, PYD’lilerle, CIA ajanlarıyla beraber katılan Osman Kavala’dır.

İmralı’daki teröristbaşı Öcalan’a selam gönderen ve karşılığında  “Kavala’ya sevgilerimi iletin” selamı alan kişi Osman Kavala’dır.

“Temas ve Diyalog Grubu” üyeliğine direkt teröristbaşı Öcalan tarafından ismi belirlenen kişi Osman Kavala’dır.

PKK’nın kapatılan televizyonu IMC TV’ye sık sık PKK propagandası yapmak için çıkan ve "PKK Türkiye'de kalmalı ve mücadele etmelidir"  diyen, terör örgütü PKK’yı “Rasyonel siyaset yapma kapasitesine sahip bir örgüt” olarak tanımlayan kişi Osman Kavala’dır.

Böyle bir sicil sahibinin Gezi Parkı olaylarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması asla bir çelişki değildir.

Çünkü Gezi olayları “masum çevre ve ağaç duyarlılığı” gibi başlatılmış ama daha sonra PKK’nın yakıp yıktığı bir terör eylemine dönüştürülmüştü. Mesele İstanbul’da ağaç ve çevre duyarlılığı ise Ankara’da niçin sokaklar, caddeler ateşe veriliyordu? Ya da Türkiye’nin birçok bölgesinde?

Yurt dışında yapılan toplantılarda da çok net görüleceği gibi, PKK irtibatı ve CIA bağlantıları olan Osman Kavala’nın Gezi olaylarındaki karanlık yüzü bu ilişkilerinden dolayı daha iyi anlaşılabilir.

Osman Kavala, Türkiye’de yıllardır yaptığı etki ajanlığının bedelini bugün aldığı cezayla ödemiş durumdadır. Hep bölen, hep ayrıştıran, hep canları yakan, hep malları yakan tarafta olmanın bedeline karşı çıkan kim varsa, bu bedele ortak olmalıdır.

Osman Kavala’nın kuzeni Meral Akşener “En mülayim kuzenimiz Osman Kavala” dese de Osman Kavala bu ülkede hiç mülayim olmayan ilişkilerin aktörü idi. Osman Kavala kendi finalini yaşamıştır. Ama bu topraklarda Osman Kavalalar asla eksik olmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi