Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, 11.09.2021 tarihinde İLKSAN ve Osmancık Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Parkı’nın açılış törenine katıldı.

Törene Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Denetleme Kurulu Başkanı İsa Barış, Çorum Şube Başkanı Selim Aydın ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Açılış töreni, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları, eğitim şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Geylan törende yaptığı konuşmasında, "Parkın açılmasında emeği geçen Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz başta olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Vefa sadece insani bir erdem değildir; kurumların da vefalı olması lazım. Bu anlamda 11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü’nde her yıl şehit öğretmenlerimizi hatırlayan ve törenle yad eden İLKSAN yönetimini tebrik ediyorum. Şehitlerimizi unutmayacağız, şehit ailelerini unutmayacağız.

Bayrağımın dalgalandığı yer vatanımdır diyerek memleket evlatlarına daha güzel bir gelecek hazırlamak için gecesini gündüzüne katarken hain terör örgütü tarafından şehit düşen Neşe Alten’leri, Yasemin Tekin’leri, Hüseyin Yavuz’ları, Şenol Akar’ları, Necmettin Yılmaz’ları, Aybüke Yalçın’ları unutmayacağız, unutturmayacağız. Ruhları şad olsun." dedi.

Türk öğretmenler olarak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK neden 168 öğretmenimizi katletti? Çünkü biliyor  ki; bölücülüğün, ihanetin kökünü kurutacak olan eğitim çalışanlarıdır. Bu nedenle öğretmenlerimize saldırdı. Ama hevesleri boşunadır. Dört yıl önce, Batman Kozluk’ta Aybüke Yalçın öğretmenimizin şehit edildiği noktaya gittim. Yanımda genç öğretmenler vardı. Tıpkı Aybüke Yalçın öğretmenimiz gibi 22, 23 yaşında... Gözleri çakmak çakmak, her biri ateş parçası. Ve her biri inançla diyor ki; 'Ey PKK ve ona destek olanlar boşuna uğraşıyorsunuz. Biz Türk öğretmenleri olarak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bölücü ihanetin kökünü öğretmenler olarak kurutacağız!' Herkes emin olsun ki; öğretmenlerimiz görevinin başındadır."dedi.

Protokol konuşmalarının ardından,  şehit düşen 168 öğretmenimizin  bilgilerinin yer aldığı resim sergisi ile şehitlerin künyelerinin yazılı olduğu anıt ziyaret edildi.

Editör: Haber Merkezi